Nederland kent van oudsher veel bekende kunstenaars. Ook in het digitale wereldje zijn Nederlandse NFT-kunstenaars actief. Benieuwd naar wat deze kunstenaars zoal creëren of wil je gewoon een lijstje met artiestennamen? Neem dan hier een kijkje.

De Top-5 Nederlandse NFT-kunstenaars

  1. Don Diablo (DJ en NFT-headliner)
  2. Dadara (Kunstenaar, Cryptogreyman: Fysiek of Digitaal)
  3. dutchtide – NFT Banner-project (video volgt binnenkort)
  4. Warbb – Ervaren NFT artiest in de evenementensector
  5. h00manly – NFT Community van voornamelijk Nederlandse kunst

Nederlandse NFT-verzamelaars

Tot onze verrassing scoren onze (blog)artikelen over Kwebbelkop extreem goed. Dat mag ook wel, want het verzamelen van NFT-kunst is hot! Ook het flippen van non-fungible tokens (snel NFT’s kopen en verkopen tegen hoge winst) zorgt ervoor dat steeds meer mensen geld verdienen met NFT-handel.

Met de bizarre (potentiele) rendementen van het Flippen van NFT’s is het niet verwonderlijk dat zelfs investeringsmaatschappijen naar NFT’s kijken. Verrek. Zelfs Family Offices investeren volgens de Quote steeds vaker in NFT’s. In Nederland blijven we wel vér achter de feiten aan lopen, want vooral internationaal-gerichte ‘Nederlanders’ gebruiken NFT’s als investering of verzameling. De bekendste verzamelaars zetten we hier even op een rijtje.

  1. Kwebbelkop
  2. Tristan Spits
  3. Nienke (Twitter, Young Collector)

https://www.youtube.com/watch?v=vBwAvHIrRB0

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

https://youtu.be/-ScqePRtdgo