NFT Woordenlijst

NFT’s zijn hot. Én nieuw. Daarom hebben wij de grootste NFT (non-fungible token) Crypto woordenlijst voor je samengesteld. Als jij alle begrippen uit je hoofd hebt geleerd kun ook jij meepraten met de gesprekken over NFT’s.

NFT & Crypto algemeen

NFT’s (non-fungible tokens)

NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Metaverse

Een digitale wereld (web3) waar alles in samenkomt.

Ethereum

Dé munt voor NFT’s.

Cryptovaluta

“Digitaal geld”, zoals Ethereum of Bitcoin.

NFT.AMS / NYC / LDN / BXL

Fysieke evenementen in de NFT-Wereld. De bekendste NFT-bijeenkomsten zijn NFT.NYC en NFT.LDN.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer gratis goeds aan!

Discord, Creators & Handelen in NFT’s

Shillen

Het promoten en/of plaatsen van je NFT’s/project. Gebeurd vaak in Facebook en Discordgroepen.

Minten

Het “online plaatsen” van een NFT. Dit gebeurd uiteraard op de Blockchain.

POAP

Proof Of Attendance Protocol. Een exclusief “bewijs” van deelname gebaseerd op de Ethereum Blockchain. Deze krijg je meestal wanneer je aanwezig bent geweest bij een fysiek evenement.

Airdrop NFT’s

Stel: je hebt een NFT-project en wilt meer aandacht, wat doe je dan? Juist! Je geeft “gratis” NFT’s weg. Met het Airdroppen van NFT’s worden NFT’s vanuit de collectie verzonden aan web3 adressen.

WhiteList

Wanneer een NFT-collectie op het punt staat in de verkoop te gaan, worden vooral Discord leden gevraagd om op een WhiteList te komen. Hiermee krijg je als het ware voorrang op normale kopers die pas later de NFT kunnen kopen.

Public NFT Drop

Geen eetbaar drop. Nee, een Public NFT Drop is gewoonweg het publiekelijk beschikbaar zijn van een NFT-kunstwerk of collectie.

Raffle

Terwijl vandaag de dag de meeste NFT-projecten worden gelanceerd via een Discord met WhiteList, zijn er ook projecten waar je nog eerder toegang kan krijgen tot de NFT’s, namelijk via een zogenaamde Raffle. Dit is een soort loting zodat je voorrang krijgt op de rest.

Dat was het! Je weet wat je te doen staat.  🚀

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.