Larva Labs verkocht deze maand de CryptoPunks en Meebits NFT auteursrechten (IP) aan Yuga Labs, de eigenaar van de Bored Ape Yacht Club. De maker van CryptoPunks kreeg kritiek vanwege het gebrek aan verduidelijking over IP-rechten en betrokkenheid bij de NFT-gemeenschap.

Verschillende NFT-concepten, beiden geslaagd!

Vorige week waren CryptoPunks en de Bored Ape Yacht Club de twee grootste rivalen in de NFT-space. Nu delen ze een eigenaar, na het nieuws van vrijdag dat Larva Labs de CryptoPunks IP heeft verkocht aan Bored Ape-maker Yuga Labs. Lees ook: De Top-10 duurste NFT’s

Ondanks dat het de twee grootste NFT-avatarprojecten in de space zijn, hebben ze heel verschillende benaderingen gekozen. Larva’s 2017-collectie had een zogenaamde O.G. status in de Ethereum-space, maar de makers waren grotendeels offline toen de algehele markt vorig jaar toenam. Ondertussen fungeerde het stijgende project van Yuga als een lidmaatschapsclub met aanzienlijke voordelen en een groeiend beroemdheidscachet.

Non/Fungible Tokens GIANTS

De Bored Ape Yacht Club is veel nieuwer dan CryptoPunks, die afgelopen april werd gelanceerd, en het kopieerde het uitgangspunt van de lancering van in totaal 10.000 NFT-avatars met willekeurige eigenschappen. Maar het bracht het concept naar een ander niveau door de zogenaamde Yacht Club te bestempelen als een soort exclusieve sociale organisatie, die extra en blijvende voordelen bood aan degenen die in zijn visie kochten.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

In de maanden die volgden na de lancering kregen Bored Ape-houders twee extra gratis NFT’s – de Bored Ape Kennel Club en Mutant Ape Yacht Club – die eveneens waardevol bleken te zijn. Dit leverde HODLERS erg veel geld op. Bovendien konden ze exclusieve merchandise kopen en konden ze afgelopen herfst een gratis concert bijwonen in New York City met The Strokes, Chris Rock en andere sterren.

Larva Labs heeft het IP verkocht, maar zal blijven experimenteren en nieuwe projecten lanceren, waarvan het meer zijn kracht is dan het onderhouden van bestaande. Het behoudt ook het generatieve kunst NFT-project, Autoglyphs, dat ouder is dan het vergelijkbare (maar afzonderlijke) Art Blocks NFT-project.

Naast het openstellen van commercialiseringsrechten, is het momenteel onduidelijk hoe Yuga Labs van plan is de CryptoPunks en Meebits IP te gebruiken. Mede-oprichter Wylie Aronow (ook bekend als Gordon Goner) vertelde The Verge dat Yuga niet van plan is om die projecten om te vormen tot lidmaatschapsclubs in Bored Ape-stijl, en ook dat het niet van plan is royalty’s toe te voegen aan de momenteel royaltyvrije collecties. We konden echter dingen zien als streetwear, evenementen en gaming rond de nieuwe IP, zei hij.

“We hebben geen haast om iets anders te doen dan mensen volledige commerciële rechten te geven, te zien wat ze bouwen en te luisteren”

tweette het bedrijf vrijdag.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!