Als het eruit ziet, functioneert en wordt gezien als een NFT, is het een NFT. Behalve bij Reddit. De haat en angst voor NFT’s stijgt mede door de negatieve aandacht over oplichting en scams al maanden gestaag.

De website lanceert een nieuwe collectie limited edition, door kunstenaars gemaakte, door blockchain ondersteunde, digitale avatars die te koop zijn.

In de blogaankondiging van Reddit, “Collectible Avatars” genoemd, zijn de online kunstwerken in feite NFT’s. Ze worden tenslotte allemaal geleverd met een unieke blockchain-ID, dus ze passen in de definitie. In een e-mail aan Gizmodo gaf een Reddit-woordvoerder toe dat “het NFT’s zijn”, maar legde uit dat de site ervoor kiest “zich te concentreren op gemeenschappen en de waarde die ze ontvangen in plaats van op de onderliggende technologieën.” Om eerlijk te zijn, voor zover NFT’s gaan, zijn ze een beetje anders dan je zou verwachten.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Echter, net als alle andere NFT-projecten die je hebt leren kennen en waar je van houdt (?), Worden ze opgeslagen op de blockchain. Specifieker, op de Polygon-blockchain, dat Ethereum-compatibel is en zogenaamd minder schadelijk voor het milieu dan andere netwerken (hoewel die claim niet luchtdicht is). Eenmaal gekocht, worden de avatars opgeslagen in een “Vault” van Reddit-gebruikers of de op blockchain gebaseerde virtuele portemonnee waar momenteel community-punten worden bewaard. Eigenaren van de NFT-avatars kunnen deze als hun profielafbeelding op de site en daarbuiten weergeven. In eerste instantie zullen de avatars alleen beschikbaar zijn voor gebruikers die lid worden van de gesloten r/CollectibleAvatars-community, maar de komende weken zal de verkoop voor anderen opengaan.

Het steunen van artiesten op Reddit

Waarom Reddit voor deze weg kiest? Reddit zegt daar het volgende over: “Veel van de artiesten waarmee we voor deze eerste serie hebben samengewerkt, kwamen uit populaire creatieve gemeenschappen zoals r/Comics. Sommigen hebben de vaardigheden die ze voor dit programma gebruikten, ontwikkeld in subreddits zoals r/ProCreate of r/AdobeIllustrator. We werkten ook samen met artiesten uit onze netwerken die hun werk voor het eerst naar Reddit brengen. Vanaf het begin is ons doel geweest om kunstenaars in staat te stellen hun werk te maken en te verkopen. Artiesten worden betaald voor elke Collectible Avatar die op Reddit wordt verkocht, verminderd met eventuele vergoedingen, en hebben ook recht op royalty’s van secundaire verkopen van hun Collectible Avatars op open marktplaatsen.

Aspirant-artiesten die geïnteresseerd zijn om in een aankomende release te verschijnen, worden aangemoedigd om deel te nemen aan onze wachtlijst voor makers en hun vaardigheden te blijven delen en met andere redditors te werken.”

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!