Sinds de adoptie van NFT’s, ruim een jaar geleden, gaat het minder goed met de NFT-scene. We merken dit op door het zoekgedrag van onze bezoekers en de bearmarket, die volgens velen nu echt begonnen is. Mede door de angst voor een langdurige recessie en door de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nemen investeerders het zekere voor het onzekere, en dat merk je aan de hand van non-fungible tokens erg goed!

Floorprices en crypto daalt in waarde

Het aantal NFT-projecten daalt sinds een maand of drie gestaag. Ook vallen steeds meer crypto en/of NFT-bedrijven om, al dan niet door grote hacks. De totale waarde van NFT-collecties zoals de Bored Ape Yacht Club kent een immense waardedaling.

Zo lag de floorprice van een NFT uit de BAYC-collectie begin dit jaar rond 150ETH, destijds ongeveer €500,000,-. Nu ligt de floorprice van de BAYC op 90,25 ETH, oftewel €111.000. De financiële crisis zal de NFT-markt hard raken, maar de een zijn dood is de ander zijn brood.

In de toekomst kunnen nieuwe kansen zich voordoen: ook kunnen slapende projecten weer pieken zodra de bearmarket over is. Is er licht aan het einde van de tunnel? Bespreek het in onze Facebook- en Discordgroep!

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!