Dus je wilt zelf NFT’s (non-fungible tokens) verkopen? Maar zoekt nog een online NFT-marktplaats waar dat makkelijk kan? Zoek niet verder, want na het zien van ons overzicht van Marktplaatsen is er één duidelijke winnaar op het gebied van toegankelijkheid en gemak: OpenSea.

Wat is OpenSea.io?

OpenSea.io is een van de bekendste NFT-marktplaatsen. Hier plaats je je NFT’s die je wilt verkopen, maar je kunt op OpenSea.io ook NFT’s kopen, natuurlijk. Je kunt op OpenSea.io een account aanmaken met je “wallet”. Hier lees je nu meer over.

Stappenplan gratis account openen bij OpenSea.io.

We hebben voor het overzicht een stappenplan voor je opgesteld met de belangrijkste stappen voor het openen van je NFT-verkoop account op OpenSea.io. Lees even mee.

  • Open een MetaMask account
  • Bezoek OpenSea.io via deze link en koppel je MetaMask aan je nieuwe account
  • Je hebt nu een OpenSea.io account geopend
  • Verricht de eerste verplichte transacties (dit kost je ~€120+20 euro)
  • Voltooi je NFT-account en voeg je NFT’s toe

We hebben je verteld dat het best wel makkelijk is om NFT’s te verkopen, maar dat je wel wat stappen moet volgen én geld nodig hebt. Ten eerste heb je dus een wallet nodig. Je wallet kun je zien als je crypto kluis/portemonnee met “valuta”, in dit geval Ethereum. De gebruiksvriendelijkste wallet is MetaMask. Voordat je gebruik kunt maken van MetaMask heb je wel een browser nodig zoals Chrome en Firefox, of iOS / Android apparaat. Ga naar de website van MetaMask.io om nu een account aan te maken. Zorg ervoor dat je jouw wachtwoord en herstel-woorden heel goed bewaard! Zonder deze twee gegevens verlies je namelijk de toegang tot je kluis.

Als je eenmaal een MetaMask account hebt, is het tijd om jouw OpenSea.io account te openen en te koppelen! Als je de website van OpenSea hebt bezocht kun je, door rechtsboven te klikken, je wallet te verbinden met OpenSea.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Ethereum op je MetaMask account zetten om NFT's  te verkopen via OpenSea Marktplaats

NFT-objecten online plaatsen

Nu je jouw MetaMask en OpenSea accounts gereed hebt, is het tijd om je eerste NFT’s te verkopen. Dit kun je makkelijk doen door rechtsboven op “Create” te klikken. Vul nu de naam, prijs en eigenschappen in, en je bent klaar met het aanbieden van je NFT’s. Het is nu zaak om je NFT’s bekend te maken bij het grote publiek. Veel succes!

Hebben we je geholpen met je zoektocht naar een goede marktplaats zodat ook jij je NFT’s kunt verkopen? Help ons dan a.u.b. door een account te openen via onze referral-link. Het kost jou helemaal niets, maar zorgt er wel voor dat wij jou in de toekomst beter kunnen helpen én dat we jou ook persoonlijk zullen bijstaan bij vragen over NFT’s en jouw OpenSea.io -account. Je kunt een NFT-account openen bij OpenSea via deze link. Alvast bedankt!

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Hoe zet ik geld op mijn MetaMask wallet?

Voordat je daadwerkelijk NFT’s kunt verhandelen dient OpenSea toegang te krijgen via jouw wallet tot de Blockchain. Alleen dan kun je dus een “exht” serienummer (token) toegewezen krijgen om de NFT’s te kunnen volgen. Bij het daadwerkelijk plaatsen van een NFT in OpenSea zul je dus gevraagd worden om een transactie uit te laten voeren via jouw MetaMask account.

De volgende stap is voor sommige gebruikers wat lastiger. Je moet namelijk, als je nog geen Ethereum-valuta hebt ter waarde van ~€140, dit bedrag naar je wallet (gebruik hiervoor ERC-20) overschrijven. Je wallet heeft een unieke identifiër, oftewel adres. Dit adres heb je nodig om geld te ontvangen. Je adres ziet er ongeveer zo uit: 0xAAf9055EbeBAB0A662CA3C12853Cf5b93F00Ef90 . Je kunt onder meer een vriend of vriendin met Binance én ETH vragen of zij een bedrag naar je wallet willen overschrijven.

Via de app of extensie van MetaMask kun je met een creditcard of wire-transfer (bankoverschrijving) ook geld ontvangen, maar daar kan een zogenaamde “KYC”-procedure (know your customer, anti-witwas controle) aan voorafgaan.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!