NFT’s zijn booming! Op onze website en socials leggen we elke dag uit aan onze lezers hoe zij kunnen groeien in de NFT-wereld. Het “flippen” van non-fungible tokens is hotter dan ooit, maar wat betekend flippen nou precies en hoe moet je een NFT flippen? In deze blog gaan we er dieper op in. We nemen aan dat je het asterixje al hebt opgemerkt. Daarover later in dit artikel meer!

Het flippen van NFT’s

De handel in NFT’s is de afgelopen maanden naar recordhoogte gestegen. De NFT-markt is nu velen miljarden waard en zal in de toekomst (Metaverse) nog veel meer waard worden.

Op NFTCryptoKunst.nl zien we dat veel (beginnende) leden van de community (FB & DSCRD) weinig zelfgemaakte kunst aan de man brengen. Meer geld verdienen zit er voor sommigen wel bij, door te flippen. En nee, dat heeft niets met Flippo’s te maken.

Wat is Flippen?

Het flippen van NFT’s is niets meer of minder dan het kopen van NFT’s voor een lage prijs en deze (snel) door te verkopen voor meer geld. Of het nu gaat om klassieke verzamelkaarten, speelgoed zoals knikkers of tijdschriften: nu gebeurd hetzelfde met non-fungible tokens.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

Waarom flippen cryptofanaten NFT’s?

Geld. Actie. Vertrouwen of doorzettingsvermogen. NFT-projecten worden dagelijks gelanceerd. Tot nu toe bleken de meest bekende projecten zoals Cryptokitties of Punks erg succesvol.

Flippers van NFT’s proberen snel geld te verdienen met (pas gelanceerde) NFT-projecten.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Hoe vind je de juiste NFT-project om deze te flippen?

Net als met beleggen is het belangrijk dat je jouw potentiele investering goed doordenkt. Wat voor mensen zitten erachter? Hoe groot is de community? In welke niche zit veel potentie (plz no apes no mo’)?

De meeste niches liggen vandaag de dag in dierlijke objecten, kunst, abstracte kunst, verzamelingen, domeinnamen of zelfs virtueel land zoals in Sandbox en Decentraland.

Let bij het zoeken naar een “goede” flip op het volgende:

  • Wie zit erachter?
  • Aantal items: weinig items = meer vraag*
  • Basisprijs (Floorprice) = Hoe lager, hoe beter
  • Volume = Een stilstaand NFT-project zal niet vaak geld opbrengen…

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Waar kun je Flip NFT-projecten vinden?

Meestel heb je aparte secties binnen NFT-Marktplaatsen waar flipobjecten en projecten zich bevinden. Zoek naar de top artiesten of exclusieve drops. Ook OpenSea’s Top Ranking pagina is een goede raadgever.*

Gratis alfa is nu overal, dankzij sociale media. Je weet waarschijnlijk al dat artiesten en bekende NFT-influencers vaak nieuwe projecten aankondigen op hun sociale-mediapagina’s: Twitter, Reddit, Telegram, Discord en Instagram. Het is een goed idee om hun pagina’s in de gaten te houden. NFT-platforms hebben ook sociale-media-accounts waar ze vaak de projecten van hun gebruikers promoten.

Aan de slag met het Flippen van NFT’s!

Zoals gezegd is het “flippen” van NFT’s niets meer of minder dan snel handelen in NFT’s, in de hoop geld te verdienen (in de vorm van cryptovaluta).

Je hebt ten eerste een modern “Web3” wallet nodig zoals MetaMask.

Ook is het lid zijn van de grootste Nederlandse NFT-community (op Facebook bijvoorbeeld) handig. Zo leer je van de fouten van anderen en kun je jouw tips en vragen kwijt.

Het moment bepalen van de verkoop blijft een lastige; probeer de volume van je project in de gaten te houden…

*of heel veel verlies. Dat zeggen anderen er niet vaak bij! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!