Maand in, maand uit breken NFTs record na record. Er ging in November ruim 20 Miljard dollar in rond; het aantal NFT-projecten en Marktplaatsen stijgt nog iedere dag, maar toch lijkt het tij voor een deel te keren. Steeds meer partijen keren zich af van de NFT-scene en wij vertellen je waarom. Ook vind je in deze blog een lijstje met kunstenaars en hun argumenten om NFT’s links te laten staan.

“NFT’s zijn een Scam!”

We beginnen met een algemeen verhaal waar velen zich helaas in kunnen vinden: veel (technisch en praktijk-onkundige) mensen zijn opgelicht met NFT’s. It’s just too good to be true! De NFT-scene zit vol met oplichters, spammers, veel projecten zijn een scam (rugpulls) en de meeste mensen kunnen het onderscheid niet maken tussen goede projecten en scams.

Veel kunstenaars, verzamelaars en beginners zijn mede hierom gestopt met NFT’s en begonnen met anderen te waarschuwen tegen de NFT-scene. NFTCryptoKunst krijgt dagelijks tientallen bot/spam/scam verzoeken via alle sociale kanalen; zelfs onze Facebookgroep ontvangt verzoeken van Facebook-bots die worden ingezet om projecten te promoten. Nee, daar worden we niet blij van…

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

0,2% Van de creators is winstgevend

Naast dat veel kunstenaars worden bestolen, is het gewoon heel moeilijk voor de meeste kunstenaars om winstgevend te worden. Vaak heeft dit te maken met de slechte voorbereiding, het niet voldoende hypen van een project, of technische onkunde. Bij h00manly.com helpen wij artiesten en kunstenaars met de eerste zet richting het publiceren van je NFT’s. Neem zeker een kijkje als je goede kunst wilt digitaliseren als NFT!

Wat vooral een struikelblok vormt zijn de gas-fees. deze kosten kunnen zomaar oplopen tot €1000! Niet iedereen heeft veel geld liggen, en al helemaal niet in een OpenSea of MetaMask wallet!

Waarom mensen NFT’s haten

We kunnen over het algemeen een lijstje maken met de belangrijkste redenen voor bedrijven, organisaties en mensen om NFT’s links te laten liggen. De twee belangrijkste hebben we zojuist vermeld. Hier komt het lijstje:

*Nieuwere blockchains zoals Solana, Ethereum Forken etc. zijn of worden veel zuiniger, dus dit argument zal op termijn naar de achtergrond verschuiven.

**We ontvangen geluiden dat veel verkopers hun kunstwerken aan zichzelf “verkopen” om zo een kunstmatige hype te creëren.

“Wij stoppen met alles wat met NFT’s te maken heeft!”

GSC Game World (Stalker 2)

Steeds meer bedrijven stoppen met Non-Fungible-Tokens

Het aantal nieuwe bedrijven dat NFT’s wel ziet zitten groeit zoals gezegd erg hard. Desondanks hebben een aantal bedrijven en ontwikkelaars die hebben toegezegd zich in de NFT-wereld te mengen, aangekondigd toch te stoppen met hun project.

Zo stopt GSC Game World (gamedeveloper van Stalker 2) naar eigen zeggen met “alles wat met NFT’s te maken heeft”. Dit na de aankondiging dat in-game items zouden worden geveild als NFT op DMarket. Hierop ontving het bedrijf, onder andere op Reddit, veel klachten. Critici noemden het een vorm van fraude en een volgende stap in de verkeerde richting na microtransacties.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

7 Artiesten die Non-Fungible Tokens haten!

Je zou denken dat haast ieder artiest vandaag de dag into NFT’s is. Niets is minder waar. De crypto, Metaverse en Web3 revolutie heeft niet alle (fysieke) kunstenaars bereikt. Hier volgt een leuk lijstje met 10 artiesten die NIET geloven in NFT’s.

  1. Devin Elle Kurtz – USA – Ik keek of iemand mijn kunst al had gestolen en als NFT verkocht. En ja… dat is gebeurd
  2. Simon Stålenhag – Zweden – Tegen Meta/FB, het gemak waarmee men nu “kunst” kan creëren
  3.  Zilch – Atlanta – Is zelf vaak als NFT-bestolen.
  4. Clarfy – Ook hier: bestolen!
  5. Juu_Honey – Duitsland – “NFT’s zijn niet gereguleerd, dus authenticiteit van documenten is lastig te verifiëren.”
  6. Cat Graffam – USA – “Buiten het milieu onbewuste ervan, vind ik niet dat kunst deze kant op moet gaan (opkopen door venture capitalists en bitcoin-masters)”.
  7. castpixel – Griekenland – Heeft veel ruzie gehad met NFT-fanaten, wat de scene voor haar heeft verpest

De haat jegens NFT’s gaat verder: er bestaat een heus NFT-haat Twitter account met argumenten tegen NFT’s.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!