Slechts 24 uur nadat we een artikel publiceerden over waarom een steeds grotere groep mensen zich tegen NFT Cryptokunst (non-fungible tokens) keert, is het hoge woord eruit bij veel fans van 6ix9ine… Vraag het maar aan Jacob, die om privacyredenen zijn achternaam niet wilde prijsgeven (the shame…). Toen de 26-jarige Londenaar hoorde dat de beruchte ‘rapper’ Tekashi 6ix9ine in NFT’s stapte, ging hij all in en is hij $40.000 kwijtgeraakt door FOMO. “Het project, de Trollz, bleek een enorme zwendel te zijn”, zegt hij nu..

“Er gebeurden AIVD-achtige dingen…”

Volgens een lid van de Trollz Discord server zouden er “AIVD-achtige taferelen” spelen. Kopers werd bergen aan royalty’s beloofd. Een groot deel van de opbrengsten zou naar goede doelen gaan. Not! Ook de beheerders waren uiteindelijk nergens meer te bekennen. Maar zoals we je gister al vertelden: pas goed op bij het kopen van een NFT!

Lees ook: Snelcursus NFT’s Flippen

In het Discord Kanaal van 6ix9ine Trollz werd volgens getuigen gedaan alsof de server gehacked werd. Bots plaatsten massaal links van neppe Trollz-sites en scam-betalingsopdrachten.

NFT-verzmelaars zien zichzelf vaak als investeerders. Hoe beter het project het doet, hoe beter ze het doen. Ze gokken op de langetermijnplannen van de organisatoren voor groei. Maar de meeste gedupeerden denken dat de ontwikkelaars misschien al die tijd een geldgreep hebben georkestreerd – of wat in de NFT/Crypto-wereld een ‘rug-pull‘ wordt genoemd.

Een “rug pull” is een “kwaadaardige manoeuvre in de cryptocurrency-industrie waarbij crypto-ontwikkelaars een project verlaten en weglopen met het geld van investeerders”, aldus CoinMarketCap.

De ergste Non-Fungible Scam ooit?

Naarmate de dagen verstreken, begonnen steeds meer (onoplettende) leden van de Discord te smeken om updates. Een ervaren NFT-collector die deel uitmaakte van verschillende Discord-servers en nog nooit zo’n chaos heeft meegemaakt.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

“We zitten daar te wachten op antwoorden. Je kon zelfs geen specifieke woorden typen in dit Discord-kanaal, omdat een bot zou modereren wat je zou kunnen zeggen. Je kon de woorden ‘bodemprijs’ niet typen, je kon niet ‘ban’ of ‘scam’ typen. Als je dat deed, zou je een bericht krijgen dat je bericht verwerpt en zegt dat dat woord daar niet is toegestaan.

Ben jij al eens opgelicht met NFT’s?

Ben jij al eens opgelicht met NFT’s? Laat het ons weten in de comments!

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!