Twintig jaar in vijf minuten. Daar draait de soon-to-be NFT “Portrait of Lotte, 0 to 20 years” om. Vader Frans heeft jarenlang wekelijkse momenten van zijn kinderen Lotte (22) en Vince (18) vastgelegd op beeld. Na het bezoeken van lezingen over kunst door Jan Scheele en Dadara was ook Frans om: NFT is dé toekomst voor kunstobjecten!

“Daar kreeg ik het gevoel dat het nog een beetje ‘Wild West’ was. Inmiddels is dat anders. Met deze veiling kan ik mijn werk op een andere, nieuwe manier onder de aandacht brengen. Dat is een mooi doel van deze veiling.”

Frans gaat verder en vertelt NFTCryptoKunst.nl: “NFT’s zijn onderdeel aan het worden van een nieuwe wereld. Het gaat de kunst en cultuur een boost geven dat lijkt haast wel zeker.
Maar hoe onderscheiden de NFT pareltjes zich van alle ‘main stream’ beelden die wij dagelijks tot ons nemen via Instagram, Facebook, YouTube etc.?

Toen ik begon in 1999 met mijn portrettenreeks van het wekelijks filmen van mijn dochter bestonden sociale media nog niet.
Destijds had het voor mij een heel ander doel. Hoe anders is dat nu? Iedereen is fotograaf geworden en miljarden mensen delen beeld met elkaar.

Gelukkig kunnen we in musea nog 1 op 1 rustig en kalm beeld tot ons nemen.”

Waar en wanneer worden de NFT’s geveild?

De videokunstmontages van Portrait of Lotte & Portrait of Vince worden vanaf 9 November geveild als digitaal kunstwerkbij het Engelse NFT Viralsmarktplaats (Ondersteund door het Engelse Origin). De promotie wordt onder meer gedaan door NFT.nyc.

NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale kunstobjecten zoals videokunst en fotografie. Hierdoor zijn de twee montages die Frans Hofmeester speciaal voor deze veiling maakte een onvervangbaar digitaal kunstwerk geworden. 

Veiling NFT’s Lotte en Vince Hofmeester van start op 9 November

Ook van Vince Hofmeester’s video zal een NFT worden gemaakt en geveild. Het NFTVirals-team is vooral bekend geworden door de veiling van de NFT “Charlie Bit My Finger”.

Meer over Frans Hofmeester

Engels:

Frans Hofmeester’s videos have regularly gone viral in recent years.

In recent years, Frans Hofmeester’s work has been on display in a number of museums around the world. Like Reina Sofia in Madrid, Spain, Lentos Art Museum in Linz, Austria. Central Museum, Utrecht, The Netherlands, Museum of Modern Art in Taiwan, Children’s Museum, Baltimore, USA. Hofmeester’s work is used in the price winning documentary HEAL on Netflix, for a British government TV campaign, and for telecom company Sprint commercial in the USA.

Nederlands:

Ik ben de maker van de time-lapse films ‘Portrait of Lotte’ en ‘Portrait of Vince’ die al jaren regelmatig wereldwijd viral gaan.
21 jaar lang portretteerde ik sinds hun geboorte mijn kinderen Lotte & Vince.
Puur om mijn geheugen in tact te laten opdat ik niet zou vergeten hoe snel kinderen veranderen.
Elke week en altijd op dezelfde wijze met dezelfde achtergrond. Op basis van dit beeldmateriaal monteert ik sinds 2012 (om de twee jaar) time-lapses die in enkele minuten het ouder worden van mijn kinderen laten zien.

De films trokken op mijn YouTube kanaal Hofmeester (met 144.000 + volgers), Vimeo, Facebook, Twitter, LinkedIn & Instagram volgens voorzichtige schattingen inmiddels meer dan 250 miljoen kijkers.

De films hebben getuige de vele reacties die de afgelopen jaren van over de hele wereld kwamen, duizenden mensen ontroerd én geïnspireerd.

Vanwege mijn succes met de time-lapse films op mijn YouTube kanaal zit ik al geruime tijd bij een managementbureau in Londen.
Zij regelen alle commerciële verzoeken en reclame. De kunstpromotie zoals musea etc. regel ik zelf.

NFTVirals vroeg mij mee te doen aan hun veiling op 9 november. Hiervoor heb ik twee speciale videokunstmontages gemaakt van beide films.
NFT gekoppeld aan mijn digitale kunst is nieuw voor mij.
Over mijn time-lapse films is sinds de verschijning van de eerste montage heel veel geschreven.

Met vriendelijke groet,
Frans Hofmeester.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!