NFT’s zijn nog steeds hot! Zo hot dat Twitter overstag is met crypto-betalingen en NFT’s. Jack Dorsey‘s Twitter kunnen gebruikers met Bitcoin tips verzenden en ontvangen als onderdeel van een bredere push om gebruikers te helpen geld te verdienen met de service.

Twitter zei donderdag ook dat het onderzoekt naar de authenticatie van niet-fungible tokens (NFT’s) van gebruikers – digitale goederen variërend van hoogwaardige kunst tot afbeeldingen van digitale apen. Sommige gebruikers presenteren NFT’s al op hun profielen, maar er is geen gemakkelijke manier om te verifiëren of de persoon die een afbeelding weergeeft, deze ook daadwerkelijk bezit.

“Er is een groeiende interesse onder makers om apps te gebruiken die op de blockchain draaien”, zegt Esther Crawford, een productmanager die de makerfuncties van Twitter bouwt. “We willen makers helpen om rechtstreeks op Twitter deel te nemen aan de belofte van een evoluerend gedecentraliseerd internet.”

De updates maken deel uit van een strategie bij Twitter voor makers van rechtbanken door hen meer manieren te geven om hun werk op de dienst te delen en meer manieren om geld te verdienen. Twitter biedt al maanden een fooifunctie aan, maar deze is in een beperkte test geweest. Donderdag zei het bedrijf dat het fooien wereldwijd uitrolt. Het bedrijf biedt sommige makers ook een abonnementstool aan, Super Follows genaamd, waarmee ze anderen kunnen laten betalen voor exclusieve inhoud.

Twitter Chief Executive Officer Jack Dorsey is een grote Bitcoin-enthousiasteling, die vaak tweet over de cryptocurrency en deze promoot bij zijn volgers. Hij heeft gezegd dat het de eerste ‘native valuta’ van internet zou kunnen zijn. Hij is ook een groot voorstander van decentralisatie – of het wegnemen van de controle van één enkele groep of bedrijf en het verspreiden onder veel mensen. Twitter heeft ook een project gefinancierd met de naam Bluesky, dat onderzoek doet naar het bouwen van gedecentraliseerde functies voor sociale media.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Niet-vervangbare tokens zijn een belangrijk onderdeel van die gedecentraliseerde versie van internet en zijn dit jaar in populariteit en prijs explosief gestegen. De dagelijkse NFT-verkoop piekte op 28 augustus op $ 267,6 miljoen, volgens tracker NonFungible. Veel NFT’s zijn voor miljoenen dollars verkocht en Twitter heeft een aantal eigen NFT’s gemaakt en aan gebruikers weggegeven.

“We erkennen dat het nog te vroeg is voor digitale valuta, maar we denken dat dat de toekomst is”, zei Crawford.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!