De focus op NFT’s is na een jaar nog lang niet verlegd. Niet zo lang geleden maakten wij melding van onder andere een zeer schimmige manier om onwetende NFT-volgers te verleiden om “net als” de eigenaar van de groep, Joey Hendriks, bijna een half miljoen euro te verdienen in 6 maanden. Foute boel, al helemaal nu ook Kassa de wanpraktijken van NFT-cursussen en groepen zoals die van NFT-Focus onder de loep nemen.

Recap: Focus! Fake it, and you won’t make it…

Er moet zo snel mogelijk toezicht komen op de handel in zogenoemde Non-Fungibele Tokens, ofwel NFT’s. Steeds meer jongeren zien deze digitale objecten als een vorm van belegging en dreigen daardoor in financiële problemen terecht te komen. Zij worden beïnvloed door (f)influencers die hen een gouden toekomst in het vooruitzicht stellen.

“Een pump and dump oproep moet direct een red flag zijn.”

Dit blijkt uit onderzoek van Kassa en de organisatie Lekker Cryptisch, een kennisplatform dat zich richt op cryptovaluta, blockchaintechnologie, en financiële technologie. 

Kassa ontvangt signalen van jongeren die grote winsten, maar minstens zulke grote verliezen moeten incasseren bij het zogenoemde flippen, doorverkopen van de NFT’s.

“Pump and dumps zijn bij wet verboden.”

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Op een van de discords die Kassa samen met Lekker Cryptisch onder de loep nam, werd opmerkelijk genoeg opgeroepen om een pump-en dump-groep te vormen om zo de prijs van een project kunstmatig op te drijven. “Hierop zou echt toezicht gehouden moeten worden door de AFM. Pump en dumps zijn bij wet verboden”, aldus Slagter.  

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!