Christie’s heeft vrijdag vijf kunstwerken geveild die door ondernemer Gary Vaynerchuk zijn gemaakt voor zijn VeeFriends NFT-collectie. Het prijskaartje? Iets meer dan 1,2 miljoen dollar. “Het voelt als een uittredingservaring”, vertelde Vaynerchuk aan CNBC. “Ik zie mezelf als een heel creatief en artistiek persoon, maar dit is veel groter dan ik.… Het vertegenwoordigt een paradigmaverschuiving en de consument is geïntrigeerd.”

  • Christie’s heeft vrijdag vijf kunstwerken geveild die door ondernemer Gary Vaynerchuk zijn gemaakt voor zijn VeeFriends NFT-collectie.
  • De verkoop maakte deel uit van Christie’s Post-War to Present live-veiling die plaatsvond in New York City, en het bevorderde de zoektocht van het veilinghuis naar de verkoop van digitale kunst.
  • De VeeFriends-collectie bestaat uit niet-verwisselbare tokens van 10.255 tekens.

Terwijl de meeste NFT’s die door Christie’s worden geveild NFT “gemined” zijn, of blockchain geverifieerd, zijn deze specifieke werken de originele karakters die door Vaynerchuk zelf met de hand zijn getekend.

Gary Vaynerchuck lanceert VeeFriends uniek NFT-kunstproject gebaseerd op Ethereum cryptovaluta
Gary Vaynerchuck lanceert VeeFriends uniek NFT-kunstproject gebaseerd op Ethereum cryptovaluta

De VeeFriends-collectie bestaat uit 10.255 tekens die niet kunnen worden vervangen door tokens die kunnen worden gekocht via het cryptocurrency-ethereum. Elk token bevat een “slim contract” met metadata die Vaynerchuk kan gebruiken om met zijn koper te communiceren. Tokenhouders krijgen ook exclusieve toegang tot een jaarlijks zakelijk evenement genaamd VeeCon gedurende drie jaar na de aankoop van de NFT. De eerste VeeCon zal in mei plaatsvinden in Minneapolis.

Sinds de lancering van de serie eerder dit jaar, blijft de laagste prijs voor zo’n token $ 50.000.

Vaynerchuk’s NFT-doodle genaamd “Empathetic Elephant” haalde de hoogste prijs op de veiling van vrijdag en verkocht voor $ 412.500. De laagste heette “Diamond Hands” en ging voor $ 162.500.

Wat zijn NFT’s?

NFT’s zijn een soort digitaal activum dat is gemaakt om het eigendom van een virtueel item te volgen met behulp van blockchain-technologie. Dergelijke unieke items kunnen kunstwerken of sportkaarten zijn – een markt waarmee Vaynerchuk als tiener vertrouwd raakte en wekelijks met honkbalkaarten leurde voor duizenden dollars.

“Ik ben opgegroeid met verzamelobjecten, antiek en sportkaarten,” zei Vaynerchuk. “Mijn vader en moeder waren ook dol op dat spul, en ze zouden zelfs geïntimideerd zijn geweest als ze twee decennia geleden Christie’s zouden binnenlopen en nu verkoopt hun zoon er dingen in. … Het is de Amerikaanse droom.”

Het originele VeeFriends-artwork was te zien samen met de volledige set Curio Cards en Sets 1-3 van Art Blocks, samengesteld in Christie’s Post-War to Present live-veiling in New York. De veiling bevordert Christie’s uitstapje naar de verkoop van digitale kunst, die dit jaar enorm populair is geworden, samen met een stijging van de waarde van digitale valuta’s zoals ether en bitcoin. Curio Cards, dat algemeen wordt gezien als het eerste digitale kunstverzamelobject op ethereum blockchain, haalde $ 1,2 miljoen op.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

De markt groeit snel en sommige digitale verzamelobjecten worden voor miljoenen dollars verkocht. In maart verkocht Christie’s een NFT van de kunstenaar Beeple voor meer dan $ 69,3 miljoen.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!