Je hebt vast wel van de NFT-aapjes gehoord: de Bored Ape Yacht Club community zag precies een jaar geleden voor het eerst licht en heeft sindsdien een ware “flippening” veroorzaakt. Daarmee werd het de grootste NFT collectie wereldwijd. In 2022 zal een anime-NFT-set de troon proberen over te nemen van de BAYC. De naam? Azuki!

Wat is de Azuki NFT set?

De Azuki NFT set is een collectie van 10.000 op anime-gebaseerde figuren die sinds 2022 steeds populairder beginnen te worden. Met airdrops, evenementen en grootse plannen voor de toekomst wilt het team achter Azuki de Bored Apes achterna gaan, en verslaan. De prijzen van de Azuki’s stijgt daardoor heel erg hard. Goed voor de hodlers, minder leuk voor nieuwelingen in de NFT-scene. De set lijkt de BAYC-roadmap enigszins te kopieren. We kijken nu dus eerst even naar hoe de BAYC clubje het deed.

De floorprice van de NFTs ligt op moment van schrijven op omgerekend ruim €100.000

De snelle groei van de Bored Apes

Cartoon-apen en gepixelde punkers zijn niet de enige gewilde avatar-verzamelobjecten in de Metaverse van vandaag – NFT-enthousiastelingen besteden ook veel geld aan op anime geïnspireerde kunstwerken voor hun online identiteit.

Sinds de NFT-avatarscène in 2021 explodeerde, zijn er veel collecties gekomen en gepasseerd. Een paar zijn echter uitgegroeid tot zogenaamde ‘blue chips’, die op hun beurt enorme belangstelling en forse prijskaartjes op de secundaire markt trekken. Hoewel er geen formule is voor wat een winnend NFT-project maakt, gedijden de leiders in de ruimte allemaal door gepassioneerde gemeenschappen op te bouwen en hun roadmaps uit te voeren.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Azuki NFT’s vertonen een exponentiële groei!

Als dingen snel gaan in crypto, gaan ze razendsnel in NFT’s. Dagelijks komen er nieuwe drops. Archiefcollecties die iedereen is vergeten, kunnen uit het niets opblazen. Wat vandaag heet is, kan morgen sterven. En net zoals Bored Ape Yacht Club de ster van 2021 was, kan Azuki in 2022 misschien wel zijn plaats in de schijnwerpers innemen.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Azuki’s 10.000 op Ethereum gebaseerde NFT’s, gelanceerd door de startup Chiru Labs in Los Angeles in januari 2022, waren bij de release snel uitverkocht. Net zoals apen worden beschouwd als leden van een jachtclub, verkocht Chiru Labs een visie voor Azuki waarin houders toegang zouden krijgen tot The Garden, “een hoek van internet waar kunst, gemeenschap en cultuur samensmelten om magie te creëren.” Leden van de gemeenschap werden gestileerd als de ‘skaters van internet’.

Baseprice en verkopen van de Azuki NFT-set.

Azuki is de “Pokemon” onder de NFTs?

Dan was er nog het kunstwerk. De collectie onderscheidde zich van veel van de op dieren gebaseerde avatarprojecten die de NFT-markt hebben verzadigd dankzij de kenmerkende anime-stijl, geïnspireerd op het populaire ruilkaartspel Pokémon.

“Het grootste deel van het Azuki-kernteam kwam in NFT’s terecht via NBA TopShot, waar het openen van een pakket NFT’s dezelfde emoties opriep als het openen van dat eerste pakket Pokémon-kaarten vroeger”

luidt een opmerking op de Azuki-website. Naast de crypto-ruimte zegt het anonieme team ook ervaring te hebben in Big Tech-bedrijven zoals Google en Facebook.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

De toekomst van Azuki

Met een van de meest ambitieuze roadmaps in de NFT-ruimte, zal Chiru Labs veel moeten doen om zijn beloften voor Azuki waar te maken. Maar tot nu toe is het op de goede weg. Door een volledige community-ervaring te bieden, inclusief airdrops, exclusieve persoonlijke evenementen en innovatieve DAO-structuren, trekt Azuki verschillende parallellen met Bored Ape Yacht Club. In zekere zin hebben de teams achter de twee collecties hun plannen tot nu toe met succes uitgevoerd, omdat ze meer als gevestigde bedrijven opereren dan als ontluikende gedecentraliseerde projecten. Bored Ape Yacht Club wordt vaak vergeleken met gehypte modehuizen zoals Supreme, en de heisa rondom Azuki is niet anders.

Hoewel de artwork misschien een stuk beter is dan de rest, is er meer om een skater te zijn dan een geweldige profielfoto te hebben. Net als Bored Ape Yacht Club is Azuki inmiddels een volwaardig lifestyle merk. Teams die hopen de volgende blue chip-avatar van zes cijfers te maken, zouden er goed aan doen er even een onderzoekje tegenaan te gooien.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!