De afgelopen weken meldden we je al dat OpenSea met veel problemen te maken had: veel verzamelaars lopen over naar LooksRare, auteursrechten brengen OpenSea in verlegenheid en de gasfee-kosten rijzen de pan uit. Wat staat OpenSea de komende maanden te wachten? Zal OpenSea de grootste NFT-Marktplaats blijven, of is de non-fungibele token markt in voor iets nieuws? Wij zetten de drie grootste concurrenten van OpenSea voor je op een rijtje.

“OpenSea heeft bedrijfswaardering van -schrik niet- 12 Miljard euro. Ja, dat is veel meer dan Just-Eat Takeaway.com (Thuisbezorgd), en net zo veel als KPN! “

De Moeder van de NFT-handel

Zonder OpenSea zouden NFT’s vandaag de dag niet zo bereikbaar zijn; in 2021 maakte veel nieuwe NFT-handelaren en verzamelaars dankzij het bestaan van de NFT-platform kennis met de techniek. De hoge kosten, gecentraliseerde model en recente plaatsing- en collectie-problemen zorgen ervoor dat verzamelaars op zoek gaan naar alternatieven.

OpenSea begon in 2017 als de eerste op Ethereum gebaseerde NFT-marktplaats. Je kent de CryptoKitties vast wel; digitale katten die via OpenSea tot ‘leven’ werden gewekt. De lange historie van OpenSea en de grote handelvolumes hebben OpenSea geen windeieren gelegd: OpenSea maakte in het afgelopen maand (jan 2022) bijvoorbeeld €400 Miljoen euro winst. Genoeg voor een bedrijfswaardering van -schrik niet- 12 Miljard euro. Ja, dat is veel meer dan Just-Eat Takeaway.com (Thuisbezorgd), en net zo veel als KPN!

LooksRare, de “SpaceX” van de NFT-Marktplaatsen?

De eerste kanshebber op onze lijst – en een van de nieuwste projecten – is een platform dat direct gericht is op het bedrijfsmodel van OpenSea. LooksRare is zoals gezegd vorige maand gelanceerd en heeft gebruikers aangetrokken door een combinatie van een symbolische airdrop (“gratis geld”) en tradebeloningen. Iedereen die tussen 16 juni en 16 december 2021 ten minste 3 ETH-waarde aan NFT’s heeft verhandeld, kwam in aanmerking om een ​​toewijzing van LOOKS-tokens te claimen, waarbij meer tokens werden weggelaten voor die met hogere handelsvolumes.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

LOOKS-HODLERS (mensen die $LOOKS in hun bezit hebben) kunnen hun tokens inzetten om een ​​deel van de handelskosten te verdienen die worden gegenereerd door verkopen op LooksRare. Het rendement voor LOOKS-staking ligt momenteel op meer dan 600%, een bewijs van de hoge handelsvolumes op de markt. Bovendien ondergraaft LooksRare OpenSea door 1,5% op transacties te rekenen in plaats van 2,5%. Sinds LooksRare op 10 januari werd gelanceerd, heeft het bijna elke dag OpenSea in onbewerkte handelsvolumes overtroffen, maar er is een addertje onder het gras.

LooksRare distribueert momenteel LOOKS-tokens aan gebruikers met de hoogste handelsvolumes. Dit heeft verschillende gebruikers ertoe aangezet om wash-transacties uit te voeren op hoogwaardige NFT’s, deze tussen portefeuilles te verhandelen om hogere handelsvolumes te behalen, en dus meer LOOKS-tokenbeloningen. LooksRare heeft ook veel legitieme verkopen mogelijk gemaakt, met een hoge activiteit op trending collecties zoals Bored Ape Yacht Club, CloneX en Azuki.

Met zijn motto “door NFT-mensen, voor NFT-mensen”, benadrukt LooksRare decentralisatie en betrokkenheid van de gemeenschap. Zelfs voor degenen die minder om de idealen van Web3 geven, biedt LooksRare gebruikers een goedkopere, meer gestroomlijnde ervaring met de mogelijkheid om te verdienen via NFT-aankopen.

LooksRare NFT Marktplaats Wat is het en de concurrent van OpenSea met gratis Looks NFT Crypto
LooksRare NFT Marktplaats – Wat is het, en wordt het dé concurrent van OpenSea? Met gratis $Looks denken ze van wel!

gem.xyz – Lastige naam, maar in de NFT-wereld is alles okay!

Naarmate meer en meer NFT’s worden verspreid over verschillende marktplaatsen, wordt een plek om lijsten samen te voegen een noodzaak. Verwelkom gem.xyz, een nieuw uitgebrachte NFT-aggregator die het vergelijken van aanbiedingen op verschillende marktplaatsen eenvoudig maakt.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Het grootste voordeel van het gebruik van dit wonderplatform is de mogelijkheid om meerdere NFT’s in dezelfde transactie te kopen, waardoor aanzienlijke besparingen op de gaskosten mogelijk zijn. Gebruikers kunnen de NFT’s die ze willen kopen uit een verzameling selecteren, en de gebruikersinterface van gem.xyz toont de totale kosten en de besparingen op de gaskosten door alle transacties in één transactie te verwerken.

Hoe meer NFT’s een gebruiker in één transactie koopt, hoe meer gas hij bespaart. gem schat dat het kopen van 14 NFT’s tegelijk gelijk staat aan een gasbesparing van 33% ten opzichte van OpenSea of ​​andere zogenaamde NFT-aggregators zoals genie.xyz. Omdat gem het gemakkelijker en goedkoper maakt om NFT’s in bulk te kopen, is het de perfecte tool om “de vloer te vegen” door de goedkoopste beschikbare items uit een NFT-collectie te kopen.

Bovendien stelt gem gebruikers in staat om voor NFT’s te betalen met bijna elk ERC-20-activum of combinatie van activa, waardoor de koopervaring verder wordt vereenvoudigd. Het haalt ook gegevens rechtstreeks uit de slimme contracten van andere marktplaatsen, dus zelfs als de frontend van deze sites uitvalt, kunnen gebruikers nog steeds NFT’s kopen en verkopen die op hen worden vermeld via gem.

gem is nog in bèta, maar heeft al meer dan €40 miljoen aan NFT-verkopen mogelijk gemaakt. Degenen die het platform uittesten, kunnen in de toekomst zelfs worden beloond als gem besluit een token te lanceren, zoals andere NFT-marktplaatsen zoals LooksRare in het verleden hebben gedaan.

Coinbase NFT – Dé grote knaller waar iedereen op wacht?

Het laatste OpenSea-alternatief op onze lijst is nog niet gelanceerd, maar zal de NFT-wereld zeker ontwrichten wanneer dat het geval is.

Coinbase NFT gaat zich richten op toegankelijkheid voor niet-crypto-native gebruikers. Of andere marktplaatsen gebruikers vereisen om verbinding te maken met een Web3-portemonnee zoals MetaMask, Coinbase NFT zal integreren met de Coinbase-uitwisseling en gebruikers in staat stellen NFT’s in Amerikaanse dollars te kopen en verkopen met behulp van creditcards en betaalpassen. Bovendien zal Coinbase NFT’s voor gebruikers bewaren, terwijl ze ze hun non-fungibles allemaal op één plek laten minten, verzamelen, ontdekken en presenteren.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Het Coinbase NFT-initiatief wordt momenteel geleid door de Vice President of Products van het bedrijf, Sanchan Saxena, een veteraan in de sector met een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van producten voor bedrijven zoals Airbnb en Instagram.

“We omarmen eigenlijk de eigenaardigheden en de positieve en de negatieven van de blockchain”

Vertelde Saxena in een interview in januari. Degenen die bekend zijn met blockchain-technologie kunnen nog steeds op Coinbase NFT aansluiten met een browserextensie-wallet. Maar voor minder technisch onderlegde gebruikers heeft Saxena bevestigd dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het jargon en de technische aspecten van het kopen van NFT’s.

Door de technische kant van NFT’s te versimpelen, zou de nieuwe marktplaats van Coinbase moeten helpen nieuwere gebruikers te beschermen tegen oplichting en dure fouten terwijl ze grip krijgen op de complexe wereld van NFT’s.

Wat denk je zelf? Blijft OpenSea.io de grootste of zal “ons” platform worden afgedankt? Plaats een reactie in de comments.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!