De verkoop van digitale verzamelobjecten die bekend staan ​​als non-fungible tokens is de afgelopen weken dramatisch gedaald.
Deze ommekeer volgt op de enorme stijging in het eerste kwartaal van 2021, waar voor ruim 2 miljard dollar in NFT’s werd gehandeld. Voorstanders van NFT’s zien de recente daling in verkopen echter niet als het einde van de weg voor de markt.

Is de NFT-bubbel gebarst?

Niet-vervangbare tokens veroverden eerder dit jaar de kunstwereld. NFT’s zijn een soort digitale activa die zijn ontworpen om te laten zien dat iemand eigenaar is van een uniek virtueel item, zoals online foto’s en video’s of zelfs sportruilkaarten.

In maart verkocht de in South Carolina gevestigde grafisch ontwerper Beeple, wiens echte naam Mike Winkelmann is, een NFT voor een recordbedrag van $ 69 miljoen op een Christie’s-veiling. Jack Dorsey, CEO van Twitter, verkocht later die maand zijn eerste tweet als NFT voor $ 2,9 miljoen.

NFT-wereld is aan het verdampen

We waarschuwden onze volgers hier eerder al voor, maar de eerste bubbel is daadwerkelijk gebarsten. De verkopen piekten in mei 176 miljoen dollar, om vervolgens te verdampen naar minder dan 9 miljoen dollar een maand later.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!