Analytics-platform Dappradar noteerde een jaar-op-jaar toename van het NFT-handelsvolume van meer dan 38.000%, waarbij augustus records brak.

Het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) bereikte in het derde kwartaal van het jaar $ 10,67 miljard, een stijging van 704% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, volgens gegevens van analyseplatform Dappradar.

Dappradar’s Q3 2021 Dapp Industry Report selecteerde Ethereum en Ronin, die goed waren voor 77,73% en 19,53% van de recordaantallen.

Ondertussen werd de play-to-earn NFT-game Axie Infinity de meest verhandelde NFT-collectie ooit, met een totale handelsvolume van $ 2 miljard tijdens het kwartaal, waarmee het de eerste dapp was die dat cijfer bereikte.

Bumperjaar voor NFT’s

NFT’s, cryptografisch unieke tokens die het eigendom van gekoppelde digitale inhoud zoals illustraties of video’s bewijzen, zijn in 2021 enorm populair geworden, waarbij Dappradar een jaar-op-jaar toename van het handelsvolume van meer dan 38.000% registreerde.

Terwijl de NFT’s in de eerste helft de krantenkoppen haalden met de verkoop van kunstwerken van miljoenen dollars, waren de NFT-trendsetters van Q3 verzamelbare avatars zoals Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks, voortgestuwd door de belangstelling van beroemdheden als Kings of Leon en Soulja Boy.

Dappradar merkt ook op dat de belangstelling voor dapps voor games (waarvan vele gebruikmaken van NFT’s) toeneemt, waarbij het aantal lanceringen van NFT en games sinds juni toeneemt, terwijl de lancering van nieuwe gedecentraliseerde financiële (DeFi) dapps in dezelfde periode is afgenomen.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Het aantal gebruikers is echter licht gedaald, waarbij NFT-dapps gemiddeld 102.000 unieke actieve portefeuilles (UAW’s) registreerden gedurende het kwartaal, een daling van 2% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021.

De weg voor ons
Na recordbrekende handelsvolumes van $ 5,2 miljard in augustus, bleek september een rustigere maand te zijn. Maar de handelsvolumes nemen weer toe, met de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea die in het weekend zijn beste dag in een maand noteerde.

OpenSea’s eendaagse handelsvolume van $ 136,8 miljoen op zondag was het hoogste sinds het op 5 september $ 138,5 miljoen bereikte.

De weekendboom werd voortgestuwd door een nieuwe lijn van op pixels gebaseerde avatars, CrypToadz van GREMPLIN, die zondag meer dan $ 19 miljoen aan volume zag, waarmee de handelsvolumes voor Axie Infinity met een snorhaar werden overtroffen.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!