Lamborghini heeft een intrigerende teaservideo uitgebracht die een voorproefje geeft van iets dat te maken heeft met de Metaverse-wereld van NFT’s, oftewel non-fungible tokens.

Lambo NFT – ‘Something cool is coming moon’

Deze teaser werd gedeeld via de sociale-mediaplatforms van de autofabrikant en toont een afbeelding van de maan terwijl de soundtrack van wat een Lamborghini Huracan lijkt te zijn op de achtergrond wordt afgespeeld. De teaser eindigt met de uitspraak ‘Something cool is coming moon’. Een logo voor NFTPRO flitst dan op het scherm.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Hoewel het moeilijk is om precies te weten wat Lamborghini van plan is, lijkt het alsof het een soort NFT-verzameling voorbereidt. Dit kan bestaan uit een volledig digitale kunstcollectie of misschien zelfs een nieuwe limited-edition variant van een van de huidige modellen die op de een of andere manier gerelateerd is aan de wereld van NFT’s. Pas geleden kondigde de Nederlandse influencer en gamer Kwebbelkop een soortgelijk project aan.

Hoe het ook zij, we verwachten in de nabije toekomst meer over het project te horen.

In Nederland staat al een Lamborghini + NFT te koop

Eerder maakten onder meer VDMCars, in samenwerking met Pablo Lucker al bekend een Lamborghini en NFT te verkopen. Dat Lamborghini’s zo populair zijn onder de crypo-miljonairs is logisch: de meme hoeft geen meme te blijven als je eenmaal het geld hebt om het te realiseren.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!