“Gelegenheid maakt de dief” is een welbekende gezegde. In de NFT-Wereld zijn fraude en scams helaas gemeengoed. In de VS is deze week een oud-medewerker van de bekendste NFT-marktplaats OpenSea opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht NFT’s met voorkennis te hebben verhandeld.
NFT’s flippen, voor jij dat kon
De oud-medewerker kocht volgens bronnen grote delen van collecties vlak voordat deze public gingen. Zo kon hij voor zichzelf en anderen winsten realiseren van vele honderden procenten. Ook wordt de man verdacht van witwassen. Ook in Nederland zijn wel eens mensen opgepakt vanwege het witwassen van NFT’s en andere crypto.
Als de handelaar wordt veroordeeld kan hij tot 20 jaar cel krijgen.
GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.
Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!
Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!
.
“Dienen NFT’s voor letterlijk anything else, afgezien van pyramid/ponzi schemes? Ik heb nog geen enkel nuttig / non scummy doel ervoor langs zien komen. Dat dit soort berichten regelmatig komen en bedrijven als EA / Ubisoft er ook op springen vind ik eigenlijk ook erg sprekend in lijn met deze gedachte..“
Reactie op Tweakers.net – “Oud-medewerker nft-marktplaats OpenSea opgepakt vanwege handel met voorkennis”

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!
Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.
NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.
Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar.
De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.