De Boxing Boyz, een van huis uit Nederlands NFT-project dat vandaag zal worden gelanceerd, probeert enthousiastelingen warm te maken voor een nieuwe manier van gamen: het team achter Boxing Boyz zal 10.000 unieke NFT’s vrijgeven, allemaal uniek ontworpen bokspersonages, waarvan vele grote namen in het boks- en MMA-universum vertegenwoordigen – zoals Anthony Pettis, Gokhan Saki, Alistair Overeem en Isaac Chamberlain. Grote nationale en internationale namen zoals Sky Sports, Hennessy Sports en Socialblox zijn partners van het project.

150 Unieke NFT-perks

Boxing Boyz ontwikkelde hun NFT’s met meer dan 150 verschillende aspecten (opties), zodat elk van hun bokspersonages zijn eigen unieke uitstraling heeft. Dit maakt eigenlijk deel uit van wat het project zo spannend maakt. Bepaalde karakters die vooral populair worden vanwege een bijzonder aantrekkelijk uiterlijk, zullen aan waarde winnen en dit project versterken. Ook doen er steeds meer (bekende) (kick)boxers mee aan het project.

Informatie over de Boxing Boyz NFT-serie

HODLers van deze NFT’s kunnen hun bokspersonages gebruiken om deel te nemen aan verschillende activiteiten via Boxing Boyz’ Metaverse. Dit project zal zijn eigen token lanceren dat als valuta binnen de Metaverse zal worden gebruikt. NFT-houders zullen deze cryptocurrency dagelijks verdienen, die ze kunnen gebruiken om in te zetten en meer crypto te verdienen door middel van training, deelnemen aan spannende wereldwijde toernooien waar hun NFT in de ring zal treden tegen andere vechters, en verschillende items en vaardigheden kunnen kopen via de NFT Marketplace. Deze items en vaardigheden maken je bokspersonage nog feller in de ring, dus zorg ervoor dat je kijkt wat het te bieden heeft voordat de VR-component van het project in 2022 wordt gelanceerd.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Er is veel belangstelling voor Boxing Boyz. De betrokkenheid van voormalig UFC Fighter Mike Swick – een van de mede-eigenaars van de collectie – en gerenommeerde trainer Javier Mendez – bekend van onder meer de trainingskampioenen Daniel Cormier en Khabib Nurmagomedov – geeft het project een enorme geloofwaardigheid. Gesteund door legitieme namen als Swick en Mendez, en partnerschappen met groepen zoals Team Fury, geven Boxing Boyz meer geloofwaardigheid dan je gemiddelde NFT-project. Boxing Boyz kondigt ook regelmatig nieuwe sponsors en partnerships aan. Dergelijke ontwikkelingen trekken vaak de aandacht, dus het is logisch dat dit NFT-project de aandacht van zoveel walvissen heeft getrokken. De Boxing Boyz-gemeenschap bloeit ook, met hun Discord die een behoorlijk toegewijd lidmaatschap verzamelt. Deze sterke gemeenschap vormt het hart van elk succesvol NFT-project.

Metaverse Boxtoernooi… 2022

Een van de meest verwachte kenmerken van Boxing Boyz zijn de toernooien. In deze confrontaties zullen NFT-houders van over de hele wereld een toernooi tussen haakjes zien plaatsvinden. Maximaal vierenzestig NFT’s, elk uniek en aangepast door hun eigenaar, stappen in de ring voor een één-op-één eliminatiewedstrijd. De eigenaar van de laatste NFT die in het toernooi staat, ontvangt unieke prijzen, evenals de beurs aan toernooi-inschrijfgelden in Boxing Boyz-crypto.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!