De Amerikaan Benyamin Ahmed is pas 12 lentes jong, maar nu al bekend in de NFT-Wereld! Deze zomer lanceerde hij twee NFT-Projecten: Weird Whales en Non-Fungible Heroes (in samenwerking met Boring Bananas Co). Deze laatste collectie was in slechts 12 minuten uitverkocht. Bij elkaar is ruim 6 miljoen USD opgehaald (op het moment van schrijven iets minder door de relatief lage stand van Ethereum).

“It was a crazy adrenaline rush. You really never know how popular your product is until you let the public at it,”

Ahmed (12 jaar)

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

Non-Fungible Heroes

De karakters binnen Non-Fungible Heroes, of NFH, bestaat uit verschillende stripheld-figuren. Het ontwerp van de NFT’s is gedaan door ervaren grafisch ontwerpers bij Disney, Marvel en Nickelodeon.

Ahmed werkte als ontwikkelaar in het team. Zijn rol was gericht op technische ondersteuning, inclusief het beantwoorden van vragen in de Discord-groep van het project, zegt hij.

Hij hielp ook bij het maken van de web-app en het smart contract van het project, de code die het project op de blockchain aandrijft, met de hulp van zijn vader, zijn webontwikkelaar, Imran. Ahmed begon te coderen toen hij nog maar 5 jaar oud was en is sindsdien doorgegaan met het verbeteren van zijn programmeervaardigheden (Geen Java of PHP :p) .

Voor zijn werk aan NFH zegt Ahmed dat hij een percentage van de initiële verkopen na de lancering ontving, maar weigerde het bedrag bekend te maken.
Dit was geen “snelle cashgrab” voor Ahmed. “We bouwen iets waarvan we denken dat het de hele media- en entertainmentindustrie kan ontwrichten”, zegt hij, verwijzend naar het algemene doel van het NFH-project om “het eerste NFT-project te worden dat een theater bij jou in de buurt haalt…”

“Ik werk al vanaf het begin nauw samen met het NFH-team. De Weird Whales-gemeenschap heeft me veel geleerd over wat wel en niet werkt, en dus heb ik de ervaringen die ik daar had meegebracht.”

Ahmed

Ondanks dat het knaapje erg rijk en succesvol is geworden, vindt Ahmed dat een van de belangrijkste aspecten van NFH de eigen community is.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

“Een community is het belangrijkste in alle NFT-Projecten. Crypto wordt vaak gezien als een exclusief clubje voor programmeurs en handelaren, maar het is veel leuker dan dat: je leert er nieuwe dingen en mensen kennen.” aldus Ahmed.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!