NFT Verkopen: Stappenplan

Je eigen digitale kunst verkopen: welke kunstenaar of grafisch ontwerper wilt dat nou niet? NFT’s worden steeds bekender en wij van NFTCryptoKunst.nl zien graag meer Nederlandse kunstenaars in de scene. Wij leggen je daarom graag uit hoe je jouw eigen kunstwerken kunt creëren en verkopen.

Je kunt op verschillende manieren NFT’s aan de man brengen. Als technische termen als ‘wrappen in ERC-721-tokens’, ‘smartcontracts in Solidity’ en ‘OpenZeppeling URI’ je niet veel zeggen kun je het beste kijken naar kant en klare oplossingen. Daarin gaan we je helpen.

Handleiding NFT kunst maken en verkopen

  • Open een MetaMask account. Met MetaMask heb je een zogenaamde “wallet” in handen
  • Zet wat Eth (Etherium) op je wallet. Hiermee betaal je voor alle transacties
  • Verzin een goede naam, je niche in de kunstwereld, en maak wat digitale kunstwerken
  • Meld je aan bij een Crypto NFT-marktplaats. Wij raden je OpenSea aan
  • Upload je NFT’s naar OpenSea
  • Verstuur je NFT op de blockchain voor je eigen unieke token
  • Je NFT is nu klaar om verhandelt te worden!

MetaMask

Je moet allereerst een MetaMask wallet downloaden.

MetaMask is een online wallet met een geavanceerde Web3 dApp integratie, waardoor gebruikers met behulp van de Chrome-extensie in DeFi applicaties aankopen kunnen doen. Kort gezegd zorgt MetaMask ervoor dat je een ethereum-testnetaccount hebt die verbinding maakt met je browser.

Omdat MetaMask’s wallets vaak veel waarde bevatten (lees: Ethereum), worden veel neppe MetaMask-tools nagemaakt, volgegooid met malware etcetera. Zorg er dus voor dat je MetaMask ALLEEN downloads via metamask.io. Je kunt de download controleren op echtheid, door te kijken naar het aantal downloads: in Google Chrome is dit ruim 3 miljoen keer.

Je moet voor een mogelijke herstelactie jouw wachtwoordzin op een papier noteren en je bent er nu klaar voor om het te gebruiken. Bewaar deze “Secret Backup Phrase” goed!

Koop/verzend wat ETH

Voor het verzenden van NFT’s maak je gebruik van de Ethereum blockchain, dus hoewel het gratis is om een onveranderlijk bestand van jouw afbeelding te creëren, moet je wel gas kosten betalen om het token te kunnen verzenden en valideren.

Stuur wat ETH die je al in jouw bezit hebt naar je nieuwe MetaMask wallet of koop er wat van met behulp van het ingebouwde Wyre platform.

Meld je bij OpenSea aan

Na wat onderzoek en het vermijden van enkele van de duurdere opties voor het maken van een NFT (op één site die we ontdekten kostte dit zelfs 1.500 dollar!), vonden we OpenSea.

OpenSea, de ‘grootste NFT marktplaats’, biedt een gratis service voor het maken van NFT’s, hoewel het token wel op de blockchain gevalideerd moet worden om overdraagbaar en ‘echt’ te zijn.

Creëer je NFT

Wanneer jij de NFT met behulp van een JPG bestand samenstelt, dan kun je kiezen hoeveel commissie de maker ervan ontvangt elke keer dat deze tussen gebruikers overgedragen wordt.

Gebruikers kunnen tevens informatie aan de afbeelding toevoegen, zoals hyperlinks, hoeveel kopieën er gemaakt kunnen worden en geheime berichten waartoe alleen de eigenaar van de NFT toegang heeft.

Verstuur het op de blockchain

Omdat een blockchain in wezen een verzameling van transacties is, is het logisch dat jouw NFT eerst overgedragen moet worden om het bestaan ervan op de blockchain te valideren.

En dat is het! Nu kun jij zelf NFT’s maken om zo grappige cadeaus naar jouw vrienden te sturen of eveneens een meesterwerk te creëren waar iemand miljoenen voor wil neertellen. Ik laat de keuze geheel aan jou over.