Geduld is een schone zaak. Helemaal als je als scammer weet dat je 14 Bored Apes in handen kan krijgen van een naïeve verzamelaar. De Bored Ape Yacht Club-nft-collectie is een van de meest bekende NFT-series waarbij de waarde per “aapje” naar ongekende hoogte steeg. Inmiddels gaat het door de bear-market iets minder, maar dat deerde de scammer niet.

Scammer deed zich maandenlang voor als NFT-Studio

De hacker gedroeg zich tegenover de verzamelaar als een casting-regisseur uit Los Angeles. De studio bestond wel, maar deze scammer zette een nep-website op die erg op de officiële website van de studio leek om zo het vertrouwen van de verzamelaar te verdienen.

Na vele uren aan gesprekken en chats kreeg de scammer de eigenaar zover om de NFT’s “uit te lenen voor een shoot”. Precies toen was het te laat, want de waardevolle NFT’s werden direct doorgesluisd voor heel veel geld.

“De NFT-eigenaar voelde zich gevleid door de aandacht, maar was alles binnen no-time kwijt!”

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Oplichters steeds meer actief in de NFT-wereld

In de NFT-wereld zijn steeds meer oplichters, scammers en hackers actief. Mede hierom adviseren wij gebruikers om goed op te letten, en alle verzoeken tot contact met derden zeer te beperken.

Ben jij wel eens de mist in gegaan? Laat het weten in de comments (van onze socials).

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!