De Nederlandse Politie heeft voor het eerst in de geschiedenis beslag gelegd op non-fungible tokens, oftewel NFT’s. De NFT’s was in het bezit van criminelen die zich bezighielden met oplichting en bankhelpdeskfraude.

De in beslag genomen NFT’s worden geveild

Een beetje frappant is het wel, maar de in beslag genomen NFT’s worden waarschijnlijk gewoon digitaal geveild door Justitie (Domeinen). Volgens de politie konden de NFT’s worden afgepakt omdat NFT’s een waarde vertegenwoordigen. Deze (illegale) waarde komt toe aan de rechtmatige eigenaren, en niet de eigenaren van de wallets met items gekocht van gestolen gelden.

LEES OOK: “NFT’s worden ook door criminelen gebruikt om geld wit te wassen.”

“Als de rechter beslist dat we ze mogen veilen, dan wordt daarna duidelijk wat ze opbrengen. Nu durven we dat niet te schatten omdat de waarde sterk schommelt”

Politiewoordvoerder

Het blijft nog even geheim hoe de NFT-wallets zijn onderschept

De Politie wilt nog niet vertellen hoe de NFT’s zijn onderschept. Zoals je weet zijn NFT’s erg traceerbaar, maar ook zeer goed te beveiligen. Omdat er verschillende beveiligingssystemen bestaan is het voor buitenstaanders onmogelijk te zeggen hoe de Politie dit voor elkaar heeft gekregen.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Wel zegt tech-expert Jarno Duursma tegen de NOS dat hij vermoedt dat de politie via de rechter een methode heeft toegepast om logingegevens afhandig te maken.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!