NFT Marktplaatsen

Marktplaats.nl, eBay en de Vondst. Marktplaatsen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo ook de marktplaatsen voor NFT’s (non-fungible tokens). Je zult versteld staan door het aantal beschikbare NFT-marktplaatsen! Omdat NFT’s voor van alles en nog wat kunnen worden gebruikt, en niet alleen voor kunst, zijn er ook verschillende soorten marktplaatsen beschikbaar voor NFT’s met ieder zijn eigen voordelen en nadelen. Zo zijn er NFT-marktplaatsen waar je alleen Tweets kunt kopen. Op andere marktplaatsen kun je jezelf alleen als collector (verzamelaar) aanbieden, totdat je zelf al een NFT hebt verkocht. Lees snel verder!

Voor (beginnende) artiesten in de NFT-wereld is de community-based NFT Platform h00manly.com bij uitstek een geschikte partij om je NFT’s op aan te bieden. Bezoek www.h00manly.com voor meer informatie.

WAARSCHUWING: Investeren in NFT’s kan riskant zijn. Investeer alleen een bedrag dat je kunt missen.

Valuables by Cent

Valuables by Cent is een vreemde eend in de bijt. Op deze NFT-Cryptokunst Marktplaats verhandelt men geen kunststukken, maar tweets. Eigenaren van Tweets kunnen hun eigen tweets in de etalage zetten waarna men voor deze vorm van “NFT kunst” kan betalen met Etherium.

Valuables werd in 2021 pas echt bekend nadat de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, zijn eerste Tweet “just setting up my twttr” te koop heeft aangeboden op het platform. Het hoogste bod staat op moment van schrijven op $250,000,-.

Twitteraars als Bill Gates en Miley Cyrus hebben hun tweets te koop aangeboden.

Met behulp van NFT’s mixt Cent het op aandacht gebaseerde advertentiemodel met een op de gemeenschap gebaseerd financieringsmodel, waardoor waarde in peer-to-peer-transacties wordt gewaarborgd en geoptimaliseerd. Zelfaandacht zal nog steeds overvloedig zijn via sociale netwerken, maar dan gelokaliseerd door iemands identiteit binnen de sociale media zodat inkomen gegenereerd kan worden.

Foundation.app

Foundation.app is een premium NFT-marktplaats. Voornamelijk ervaren kunstenaars bieden hier hun kunst aan. Koppel je je wallet aan Foundation.app? Dan kun je alleen NFT’s kopen. Verkopen kan pas nadat je door een kunstenaar bent aanbevolen aan het platform zelf. Meer over Foundation lees je hier. https://foundation.app/

OpenSea.io NFT

OpenSea.io is de “Marktplaats” onder de “NFT-Marktplaatsen”. Je vindt er van alles. Kunst, maar ook rommel.
Meer informatie over OpenSea lees je hier.

Lazy.com by Mark Cuban

Een buitenbeentje. Op NFT-gebied heeft Lazy.com het nog niet echt gemaakt. Dit platform doet onder bekendere namen als OpenSea.io, Rarible en Foundation.app.

Rarible

Met Rarible kun je zowel enkele als meervoudige collecties aanbieden. Rarible kun je het beste tussen OpenSeas.io en Foundation.app plaatsen qua professionaliteit. Items zijn hierop doorgaans goedkoper dan op Foundation.app, maar duurder dan op OpenSeas.io. Vooral gamers komen aan hun trekken op dit platform.

Mintable

Een manusje van alles! Virtueel vastgoed, kunst, jij mag het zeggen!

SuperRare.com

SuperRare kent een community om tokenized digitale kunst eigen te maken. Dit platform is zoals de meeste andere NFT-marktplaatsen gebaseerd op ETH, of Ethereum. Lid worden van SuperRare is alleen weggelegd voor de beste en bekendste artiesten: de aanmeldprocedure kent namelijk erg strenge eisen.

Enjin

Cryptovalutatraders zijn Enjin vast wel eens eerder tegengekomen als munt. Enjin is een NFT-platform met verschillende koppelingen voor apps, games en websites. Schrik niet: Er zijn ruim 2 miljard NFT’s op Enjin. Hiervan zijn er (slechts) 800K verkocht.

Cargo

Met Cargo.build kun je NFT’s verkopen tegen Ethereum, xDai en Polygon.

Socios.com

Barcelona of Real? Met Socios.com kunnen fans van voetbalclubs aan de haal gaan met voetbal-NFT’s.

The Sandbox

Voor het kopen van virtueel vastgoed (MetaVerse).

Crypto.com/nft

Crypto.com ken je wellicht van de Formule 1. Als sponsor van Lewis Hamilton’s Mercedes Petronas team zal Crypto.com na dit jaar een steeds groter marktaandeel krijgen. Op Crypto.com verhandelen vooral celebraties NFT’s, zoals Snoop Dogg en Aston Martin Racing Team.

MakersPlace

MakersPlace.com is een premium digitale marktplaats voor zeldzame kunst. Iedere digitale creatie op MakersPlace is een authentieke en werkelijk unieke creatie, ondertekend en uitgegeven door de maker van het kunstwerk. Dit is uiteraard alleen mogelijk dankzij de Blockchain-techniek. Zelfs wanneer een digitale creatie wordt gekopieerd, zal deze kopie nooit het authentieke en originele bestand zijn. Dit geldt overigens voor alle NFT’s.

Cryptograph.co

One-of-a-kind NFTs from your favourite icons and artists that generate funds for charities and creators forever. https://cryptograph.co/

NBA Top Shot

NBATopShot.com. De naam zegt het al: een NFT-marketplace voor NBA fans. Op NBATopShots kunnen fans NFT’s van NBA spelers en momenten kopen. Zie het meer als een ruilplatform; net als unieke pokémon kaarten.

h00manly.com

Benieuwd wat jouw NFT’s of kunstwerken zullen opbrengen? Meld je dan aan via h00manly.com. Via dit platform wordt alles voor je gedaan: je hoeft alleen een formulier in te vullen. Benieuwd naar meer? Bezoek dan h00manly.com.