Sinds begin 2022 gaat het niet zo goed meer met de eerste grote NFT-Marktplaats OpenSea. Hacks, belangenverstrengeling, problemen met auteursrechten en serieuze concurrenten… Het schip begint nu echt te zinken, en de gebruikers ervan kunnen wel eens met het schip verloren gaan. Alle emailadressen die gebruikt zijn op OpenSea zijn namelijk gelekt. Allen. Dat zijn er dus vele miljoenen!

OpenSea waarschuwt nu voor phishing

Door de grote hack, die zijn oorsprong vond in de maildienst van OpenSea Customer.io, kwam de mailinglijst in het geding. Deze lijst wordt op dit moment rondgestuurd op het internet en kan grote gevolgen hebben.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Zo kunnen criminelen phishingmails sturen waardoor deze mails afkomstig kunnen lijken van OpenSea, met bijvoorbeeld de vraag om een bod te bevestigen zodat jouw NFT-wallet kan worden leeggetrokken door criminelen. Inmiddels heeft OpenSea de lek gemeld aan opsporingsinstanties.

Het persbericht van OpenSea over de hack

Belangrijke update over beveiligingsincident met e-mailleverancier
We hebben onlangs vernomen dat een medewerker van Customer.io, onze leverancier van e-mailbezorging, de toegang van zijn medewerkers heeft misbruikt om e-mailadressen – verstrekt door OpenSea-gebruikers en abonnees op onze nieuwsbrief – te downloaden en te delen met een onbevoegde externe partij. Als u uw e-mail in het verleden met OpenSea hebt gedeeld, moet u ervan uitgaan dat u getroffen bent. We werken samen met Customer.io in hun lopende onderzoek en we hebben dit incident gemeld aan de politie.

Blijf waakzaam over uw e-mailpraktijken en wees alert op elke poging om zich via e-mail voor OpenSea uit te geven.

Hoe kun je jezelf beschermen?

Omdat het datalek e-mailadressen omvatte, is er een grotere kans op phishing-pogingen via e-mail. Hoewel veilige e-mailpraktijken altijd belangrijk zijn, raden we u ten zeerste aan de onderstaande richtlijnen te volgen en toekomstige e-mails die van OpenSea lijken te komen, zorgvuldig te behandelen.

Houd er rekening mee dat kwaadwillende actoren kunnen proberen contact met u op te nemen via een e-mailadres dat visueel lijkt op ons officiële e-maildomein, ‘opensea.io’ (zoals ‘opensea.org’ of een andere variant).

Voorbeeld phishing-adressen:

Veiligheidsaanbevelingen:

  • Wees voorzichtig met phishing-e-mails van adressen die zich proberen voor te doen als OpenSea. OpenSea stuurt u ALLEEN e-mails van het domein: ‘opensea.io.’ Ga niet in op e-mails die beweren van OpenSea te zijn en die niet afkomstig zijn van dit e-maildomein.
  • Download nooit iets uit een OpenSea-e-mail. Authentieke OpenSea-e-mails bevatten geen bijlagen of verzoeken om iets te downloaden.
  • Controleer de URL van een pagina waarnaar wordt gelinkt in een OpenSea-e-mail. We zullen alleen hyperlinks naar ’email.opensea.io.’-URL’s opnemen. Zorg ervoor dat ‘opensea.io’ correct is gespeld, aangezien kwaadwillende personen zich vaak voordoen als URL’s door letters te schudden.
  • Deel of bevestig NOOIT uw wachtwoorden of geheime portemonnee-zinnen. OpenSea zal u hier nooit om vragen – in welk formaat dan ook.
  • Onderteken NOOIT een portemonnee-transactie die rechtstreeks vanuit een e-mail wordt gevraagd. OpenSea-e-mails zullen nooit links bevatten die u direct vragen om een ​​portefeuilletransactie te ondertekenen. Onderteken nooit een portemonnee-transactie die de oorsprong van https://opensea.io niet vermeldt als u daar per e-mail naartoe bent geleid.

Uw vertrouwen en veiligheid is een topprioriteit. We wilden de informatie die we op dit moment hebben, delen en u laten weten dat we het incident hebben gemeld bij de politie en dat we meewerken aan hun onderzoek.

Help ons de community veilig te houden door verdachte communicatie die van OpenSea lijkt te komen te melden op support.opensea.io.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!