Wij waarschuwen consumenten en gebruikers van NFT’s (non-fungible tokens) en andere crypto al erg lang voor de gevaren van hacks en scams. Diefstal van je munten, NFT-kunst of zelfs je hele online “portemonnee” (wallet) komt ook vaak voor. Ronin, een blockchainbedrijf, is nu het slachtoffer geworden van een van de grootste NFT-crypto-hackaanval ooit. Maar liefst €550.000,- aan cryptowaarde werd bij de hack gestolen. Om in NFT-termen te spreken: dat is net zoveel als 3000 Lambo’s.

Ronin, dé broker in Ethereum NFT’s

Ronin Network vormt (vormde?) een belangrijke spil in de NFT-scene. Als tussenpersoon op de blockchain beheerde zij NFT’s.

Volgens de eigenaren achter Ronin hebben de hackers nu zeker zo’n 173.600 ether-munten gestolen, en voor $25,5 miljoen aan andere tokens gestolen.

Ronin wordt vooral gebruikt om de online game Axie Infinity te spelen, die gebruik maakt van zogeheten unieke non-fungible tokens of NFT’s.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

The Ronin bridge has been exploited for 173,600 Ethereum and 25.5M USDC. The Ronin bridge and Katana Dex have been halted.

Bij de hack zijn privésleutels gestolen waarmee in twee grote transacties 174K Ethereum en 24 Miljoen Euro aan USDC (fiat) buit zijn gemaakt. De diefstal werd ontdekt toen een gebruiker maar liefst 5000 Ethereum (ongeveer €20 Miljoen) wilde opnemen.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Ronin werkt met overheden en kijkt of het mogelijk is om de gelden terug te halen. Zoals je weet is alles op de Blockchain controleerbaar: ook deze hack. De assets zijn sinds de hack niet verplaatst naar andere wallets.

Axie Infinity NFT-game dienst maakt de hack kenbaar op Twitter

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!