Loopring (LRC) NFT Cryptomunt

Loopring is een in opkomst zijnde Ethereum (Layer 2) zkRollup Protocol. Met Loopring wordt onder meer de L2 integratie Smart Wallet en L2 DEX ondersteund.

Over de Loopring NFT Coin

Loopring is software die draait op Ethereum en die tot doel heeft een wereldwijd netwerk van gebruikers te stimuleren een platform te exploiteren dat de creatie van nieuwe soorten crypto-activa-uitwisselingen mogelijk maakt. Loopring wordt waarschijnlijk gebruikt door GameStop als NFT-platform voor haar eigen netwerk.

Als een van een opkomend aantal gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen, gebruikt Loopring meerdere cryptocurrencies, waaronder zijn eigen LRC-cryptocurrency, om samen voor dit platform te zorgen.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

Het meest opvallende is dat Loopring beweert dat zijn platform ervoor zorgt dat uitwisselingen die erop zijn gebouwd, de lage snelheden en hoge kosten die gepaard gaan met gedecentraliseerde uitwisselingen op Ethereum kunnen omzeilen door het gebruik van een nieuwer type cryptografie genaamd zero-knowledge rollups of zkRollups.

Met zkRollups beweert Loopring dat zijn beurzen snellere afwikkelingen voor handelaren kunnen bieden. In plaats van transacties rechtstreeks op de Ethereum-blockchain af te handelen (zoals andere gedecentraliseerde uitwisselingen doen), stellen zkRollups Loopring-uitwisselingen in staat om belangrijke berekeningen elders uit te voeren.

Het idee is dat dit het aantal transacties kan verminderen dat een Loopring-uitwisseling moet indienen bij het Ethereum-netwerk, waardoor de snelheid wordt verhoogd en de kosten voor handelaren worden verlaagd.

Dit in tegenstelling tot andere gedecentraliseerde beurzen, waar transacties vereisen dat transacties worden bevestigd door het Ethereum-netwerk, wat minuten duurt in plaats van seconden of milliseconden.

Wie heeft Loopring gemaakt?

Loopring is opgericht door Daniel Wang, een in China gevestigde software-engineer die bij internetbedrijven als Google en JD.com werkte.

In 2017 voerde Loopring een eerste muntaanbod uit, waarbij 120.000 in ether werd opgehaald ter waarde van $ 45 miljoen. Echter, een aanscherping van de regelgeving rond dergelijke aanbiedingen in China in die tijd bracht Loopring ertoe om een groot deel van hun openbare verkoopfondsen terug te geven.

Het team gaf volgens Wang ongeveer 80% van het ingezamelde geld terug, en het Loopring-team bleef zijn uitwisseling ontwikkelen met de rest van de opbrengst.

Hoe werkt Loopring?

De belangrijkste waardepropositie van Loopring is de geavanceerde cryptografie die het op zijn platform integreert.

Als zodanig is het belangrijk op te merken dat zkRollups slechts één voorgestelde manier is om de Ethereum-blockchain geschikter te maken voor DeFi-toepassingen. Concurrerende cryptografische voorstellen zijn onder meer xDai, Matic, Optimistic Rollups en Plasma.

ZkRollups worden door sommige voorstanders als veelbelovend beschouwd, omdat ze profiteren van een bekende vorm van cryptografie, zero-knowledge proofs genaamd, een techniek waarmee een computerprogramma een claim over gegevens kan maken zonder de gegevens daadwerkelijk te delen.

Een voorbeeld: een nulkennisbewijs kan een overheidsinstantie in staat stellen om te verifiëren dat u ouder bent dan de vereiste leeftijd om toegang te krijgen tot een website, zonder uw exacte geboortedatum te onthullen.

Met dezelfde techniek bundelt zkRollups honderden overboekingen in een enkele transactie, waardoor snelle en goedkope transacties eerst buiten de Ethereum-blockchain kunnen plaatsvinden.

Deze transacties worden vervolgens afgerekend op de blockchain, waar zero-knowledge proofs worden gebruikt om te bevestigen dat off-chain transacties juist zijn.

zkRollups op Loopring
Om te beginnen met handelen op een Loopring-uitwisseling, moeten gebruikers eerst hun geld naar een slim contract sturen dat wordt beheerd door het Loopring-protocol.

Van daaruit verplaatsen Loopring-uitwisselingen de berekening die nodig is om transacties van de belangrijkste Ethereum-blockchain te voltooien. Dit omvat informatie zoals de rekeningsaldi en bestelgeschiedenis van een gebruiker.

Loopring regelt vervolgens transacties op de Ethereum-blockchain om transacties tussen gebruikers af te ronden die eerst off-chain werden gematcht. Deze transacties worden gegroepeerd om de kosten te verlagen en de snelheid te verhogen. Loopring beweert dat het met deze techniek meer dan 2.000 transacties per seconde kan uitvoeren.

Elke batch transacties wordt vervolgens toegevoegd aan de Ethereum-blockchain met nulkennisbewijzen waarmee iedereen de transacties kan reconstrueren die buiten de keten hebben plaatsgevonden.

Hierdoor kunnen gebruikers erop vertrouwen dat de transacties echt zijn en dat er niet mee is geknoeid door ongewenste partijen.