Internationaal bekende NFT-artiesten

Beeple

Beeple is de meest bekende NFT-artiest wereldwijd. “Beeple”, eigenlijk Mike Winkelmann. Grafisch ontwerper uit de Verenigde Staten. Samen met de NFT-influencers zorgt hij voor de media-aandacht. Zijn kunstwerken staan bovenaan iedere cryptokunst-verzamelaar.

CryoptoKitties

Een vreemde eend in de bijt, die we je niet mogen onthouden! CryptoKitties is een blockchain-spel gebaseerd op Ethereum. Zonder deze katten zou NFT nooit groot zijn geworden. Meow!

Logan Paul

Een frisse start voor een nieuwe techniek. Met Logan Paul en zijn miljoenen volgers is 1+1 2! 

Hashmasks

Hashmasks. De nieuwe standaard voor digitale kunst? Hashmasks bestaat uit 70 kunstenaars, verspreid over de wereld, die unieke portretten maken in de stijl van Jean-Michel Basquiat. Het project wordt beheerd door Suum Cuique Labs.

Iedere ‘mask’ kent unieke eigenschappen, zoals huidkleur of haar. In tegenstelling tot andere NFT’s komt het “kunstwerk” niet kant en klaar bij de koper aan. De koper dient zijn Hashmask een eigen naam te geven via het NCT-protocol (Name Changing Token). Er zijn in totaal 16.384 verschillende Hashmasks uitgegeven voor ruim 22 miljoen US dollars. De basisprijs voor een Hashmask komt daarmee op ongeveer 3000 dollar, met uitschieters naar vele honderdduizenden dollars per object.

Grimes

Steve Aoki

Kings of Leon