Een online verkoop van een enkele pixel, als onderdeel van niet-vervangbare tokens (NFT’s) door de digitale kunstenaar Pak, werd verkocht voor $ 1,36 miljoen US dollars bij veilinghuis Sotheby’s.

Een niet-vervangbaar token is een vorm van op blockchain gebaseerde digitale activa die in 2021 in populariteit is gestegen, met prijzen die omhoogschieten naarmate verzamelaars en enthousiastelingen zich haasten om de items te kopen, die alleen in digitale vorm bestaan.

Een NFT genaamd The Pixel – een afbeelding van een enkele pixel – werd ook geveild en haalde $ 1.355.555 miljoen op na een biedstrijd van maar liefst 90 minuten.

De artiest is alleen bekend als Pak, met de Twitter-handle @muratpak. De pixel maakte deel uit van een totale verkoop van digitale kunst van $ 21,8 miljoen, zei het veilinghuis woensdag (lokale tijd). De NFT’s in de collectie worden vertegenwoordigd door geanimeerde afbeeldingen ontworpen door Pak. Het zijn driedimensionale witte en grijze vormen op een zwarte achtergrond, afgezien van de pixel, die gewoon een grijs vierkant is.

De uitverkoop van Sotheby’s, genaamd The Fungible Collection, had een complexe structuur, inclusief een reeks digitale kubussen die verzamelaars konden kopen voor $ 648 tot $ 1.943) elk, waarbij ze een aantal NFT’s ontvingen op basis van het aantal kubussen dat ze zagen.

Ingewikkelde maNFTerie

De verkoop omvatte ook vier NFT’s in beperkte oplage die werden toegekend aan de winnaars van specifieke taken, waaronder het betalen van het hoogste bedrag voor een Pak-kunstwerk op de secundaire markt en het plaatsen van de hashtag #PakWasHere bij het grootste publiek op sociale media.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!