Een MarketCap van 14 Miljard dollar. Dat is de totale marktkapitalisatie van de Apecoin, een project van de Yuba Labs eigenaren van onder andere de Bored Ape Yacht Club en de MAYC. Hebben we je aandacht? Mooi! Yuba Labs komt deze april namelijk met een wel heel groot project, namelijk de YugaVerse, die volgens Yuga Labs ten minste $ 450,000,000 mag gaan kosten. Mark Zuckerberg, lees je mee?

“Otherside “YugaVerse” maakt alle andere Metaverses onbruikbaar.”

Yuga Labs, het Web3-bedrijf achter Bored Ape Yacht Club, sloot een financieringsronde van $ 450 miljoen af onder leiding van Andreessen Horowitz om zijn vlaggenschip metaverse-project, Otherside, uit te bouwen en NFT-gerichte games te ontwikkelen als onderdeel van het steeds groter wordende “Yugaverse”.

De nieuwe financiering waardeert Yuga Labs op $ 4 miljard. Met inbegrip van investeringen van Aminoco Brands, FTX, LionTree, MoonPay, Sound Ventures en Thrive Capital, zal het bedrijf een deel van het nieuwe geld beschikbaar stellen voor personeelswerving, partnerschappen en andere joint ventures.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Otherside, de Bored Ape Metaverse

Op dit moment is er best weinig bekend over hoe het nieuwe metaverse-project van Yuga Labs eruit zou moeten zien en wat het zou kunnen doen. Het enige dat zeker lijkt, is dat het iets met NFT’s te maken heeft, aangezien de presentatievideo voor Otherside een Bored Ape bevat en de ontwikkelaars steeds meer metaverse-projecten opslokken. Dat kan ook niet anders met de miljoenen aan opgehaalde investeringsgelden.

Wat je je kunt voorstellen, is dat de nieuwe metaverse een nieuwe use-case zou kunnen toevoegen aan het APE-token, dat momenteel bijna uitsluitend wordt gebruikt als een governance-token voor de DAO met dezelfde naam.

Het feit dat Animoca Brands ook betrokken is geweest, suggereert heel expliciet dat het een project wordt dat gelinkt is aan de wereld van online gaming (gamification), iets dat gemakkelijk kan worden gekoppeld aan het gebruik van NFT’s.

Bovendien suggereert de geplande lancering in april dat de ontwikkeling al ver gevorderd is en waarschijnlijk al een tijdje aan de gang is, zelfs voordat APE op de markt kwam.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

Wat is de $APE / ApeCoin?

ApeCoin is een ERC-20-token, een specifieke variant op de Ethereum-blockchain. De meeste op Ethereum gebaseerde sociale tokens die het afgelopen jaar een grote vlucht hebben genomen (denk aan FWB, voor de sociale club Friends with Benefits, en WRITE, voor het Web 3-crowdfundingplatform Mirror) zijn gebouwd met behulp van dit raamwerk.

In tegenstelling tot NFT’s, zijn ze bedoeld om “fungeerbaar” te zijn – net als bij bitcoin (BTC), zou elke ApeCoin precies evenveel waard moeten zijn als elke andere ApeCoin, en je kunt ze vrij kopen en verkopen op wat bekend staat als een gedecentraliseerde uitwisseling , een soort digitale handelspost voor cryptocurrencies.

Bijna elke grote gecentraliseerde crypto-uitwisseling vermeldde het token onmiddellijk na de lancering. Dit was een prestatie op zich, gezien het notoir kieskeurige karakter van grote spelers zoals Coinbase (COIN).

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!