Cardano (ADA)

Cardano, opgericht in 2014, is één van de snelst groeiende blockchain van dit moment. Op het moment van schrijven (2021) staat de cryptovaluta op het gebied van marktkapitalisatie van Cardano, ADA, op #3 in de wereld na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Cardano is opgericht door de ontwikkelaar van Ethereum, Charles Hoskinson en is gebaseerd op wiskundig onderzoek. De munt wordt dan ook niet voor niets aangeduid als de “cryptotechniek voor academici”. Dit geeft de munt een enigszins zekere toekomst, omdat de blockchain zich al heeft bewezen en zuiniger is dan het ETH-blockchain. Omdat nu ook NFT’s te verhandelen zijn op het Cardano-blockchain, zal Cardano wellicht nog sneller groeien dan verwacht.

“Ethereum on steroïds”

De NFT-techniek draait voornamelijk op het Ethereum-blockchain. Helaas staat deze blockchain, net als die van Bitcoin, bekend om de hoge “gas” fees, oftewel mining & stroomkosten. Cardano brengt hier met haar eigen blockchain verandering in.

Cardano en Orion Protocol (ORN)

Door de samenwerking van Cardano en het Orion Protocol, zal Cardano een steeds grotere rol gaan spelen in de DeFi en NFT-scene.