Adobe Photoshop zal binnenkort een optie krijgen waardoor NFT-criminaliteit kan worden beperkt door “Content Credentials” (inhoudgegevens) te koppelen aan bestanden.

Adobe lanceert een in Photoshop ingebouwd systeem dat onder andere kan helpen bewijzen dat de persoon die een NFT verkoopt, de persoon is die het heeft gemaakt. Het wordt Content Credentials genoemd en NFT-verkopers kunnen de Adobe ID koppelen aan hun crypto-portemonnee, waardoor compatibele NFT-marktplaatsen een soort geverifieerd certificaat kunnen tonen dat bewijst dat de bron van de kunst authentiek is.

NFT-“handtekening” komt snel beschikbaar

Volgens een Decoder-interview met Adobe’s chief product officer Scott Belsky, zal deze functionaliteit in Photoshop worden ingebouwd met een “prepare as NFT” -optie, die eind deze maand als preview wordt gelanceerd.

Belsky zegt dat attributiegegevens die zijn gemaakt door de inhoudsreferenties op een IPFS-systeem zullen staan. IPFS (InterPlanetary File System) is een gedecentraliseerde manier om bestanden te hosten waarbij een netwerk van mensen verantwoordelijk is voor het veilig en beschikbaar houden van gegevens, in plaats van een enkel bedrijf (enigszins vergelijkbaar met hoe torrent-systemen werken). Adobe zegt dat NFT-marktplaatsen zoals OpenSea, Rarible, KnownOrigin en SuperRare kunnen integreren met Content Credentials om de attributie-informatie van Adobe te tonen.

NFT-diefstal steeds groter probleem voor kunstenaars

Kunstdiefstal is een serieus probleem in de NFT-wereld. Er zijn veel voorbeelden van mensen die kunst maken die ze niet hebben gemaakt of waarvoor ze geen rechten hebben op de blockchain. De reden is dat iedereen een NFT kan minten, zelfs als ze niet het auteursrecht op de inhoud bezitten, en er is niet echt iets dat de blockchain kan doen om dat te stoppen. Erger nog, het minten is vastgelegd op de blockchain, waardoor de creatie van de NFT authentiek lijkt als je niet op de hoogte bent van het originele werk.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

DIT SYSTEEM MAAKT HET NIET MOEILIJKER OM EEN NFT VAN MEDIA TE MAKEN WAAROP JE GEEN RECHTEN HEBT, MAAR HET KAN DE NFT MINDER AANTREKKELIJK MAKEN VOOR DE MARKT

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!