Johnny Depp heeft bijna €800.000 opgehaald met zijn NFT-verkopen, en deze gedoneerd aan goede doelen, waaronder een waaraan Amber Heard miljoenen dollars had toegezegd jaren terug (remember, Twan Huys?).

Depp lanceerde eerder dit jaar zijn eerste NFT-collectie met de titel Never Fear Truth voordat hij en Heard hun proces wegens laster begonnen in Fairfax, Virginia.

Tijdens het proces bleek dat Heard er niet in was geslaagd haar belofte na te komen om $ 7 miljoen (£ 5,8 miljoen) van haar echtscheidingsconvenant met Depp aan twee goede doelen te schenken; Het kinderziekenhuis van Los Angeles en de American Civil Liberties Union (ACLU). De acteur had wat geld gedoneerd, maar beweerde dat ze het volledige bedrag niet kon betalen vanwege aanhoudende juridische problemen met Depp.

Over Never Fear Truth, Johnny Depp’s NFT-website

Als je een Never Fear Truth NFT bezit, krijg je toegang tot Johnny’s community op Discord; een innovatief gemeenschapsplatform. Een plek voor fans en vrienden om samen te komen en samen te werken aan creatieve projecten.

De community op Discord biedt Johnny een intieme omgeving om zijn creativiteit te uiten; en u toegang geven tot unieke werken, ervaringen en toekomstige projecten in kunst, muziek en film.

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

In eerste instantie open voor iedereen (in een beperkte capaciteit), nadat alle NFT’s zijn gedistribueerd, krijgen alleen holders toegang door hun portemonnee te koppelen.

Johnny Depp en Amber Heard zijn niet hetzelfde!

Na de verkoop van enkele NFT’s van Depp, kondigde het bedrijf van Depp deze week aan dat het duizenden van zijn verkopen aan vier goede doelen doneerde, waaronder The Children’s Hospital in Los Angeles.

In een verklaring aan RadarOnline zei Never Fear Truth: “We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat er in totaal bijna $ 800.000 (£ 667.000) aan donaties is binnengekomen.”

Never Fear Truth beschrijft Depps kunst als ‘een belangrijke uitlaatklep voor zijn creativiteit’, en legt uit dat het bestaat ‘op het snijvlak van ‘Pop Art’ en ‘Street Art”.

“Herkenbare afbeeldingen van mensen in de populaire cultuur zijn herschikt in levendige, heldere kleuren en bedekt met de energie en humor van Street Art. Het resultaat is een reeks iconische afbeeldingen van mediafiguren die verder zijn gegaan dan de onpersoonlijke grafische eenvoud van Pop Art. Het is popart met gevoel”, legt de site uit.

NON-FUNGIBLE TOKENS IN HET KORT…
NFT staat voor “Non Fungible Token”, oftewel ‘niet vervangbare token’ en is een digitale eigendomscertificaat op de blockchain. Hiermee zijn eigendommen verifieerbaar en kun je aan iedereen laten zien dat je een digitaal object in bezit hebt. Je kunt een NFT maken van alles wat digitaal is, zoals foto’s, filmpjes, Twitterberichten en in grotere mate aankopen in computerspellen. Deze kun je vervolgens gebruiken of tentoonstellen in de virtuele wereld, oftewel het metaverse, zoals bijvoorbeeld in een game of Instagram post.

Van digitale kunst of contracten is zo bijvoorbeeld te achterhalen wie de eigenaar is. Dat komt omdat alles wordt vastgelegd in de Ethereum Blockchain: een soort logboek (netwerk van computers) die alle transacties verwerken en bijhouden. Dit kost veel stroom dus worden innovatievere, zuinigere Blockchains van onder andere Solana en Cardano steeds populairder. NFT’s zijn sinds afgelopen jaar enorm booming en worden ook wel een “virtuele goudmijn” genoemd, waarbij de prijzen tot in de miljoenen kunnen oplopen. Zo verkocht Dolce&Gabbana afgelopen september 9 ontwerpen als NFT’s voor 5.65 miljoen dollar en werd de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht voor 2.9 miljoen dollar

De NFT-wereld kent nog heel veel beperkingen, problemen (zoals scams en oplichting) en kwesties die onduidelijk blijven: zo verkrijg je met een NFT niet het intellectueel eigendom of auteursrecht van de non-fungible token: iedereen kan namelijk jouw plaatje of video kopiëren en het origineel? Daarvan bestaat er maar 1 van.

De andere goede doelen die donaties ontvangen zijn de Perth Children’s Hospital Foundation, de Great Ormond Street Hospital Children’s Charity en The Footprint Coalition.

Toen Heard beloofde haar echtscheidingsgeld aan een goed doel te schenken, legde ze uit dat ze geld wilde geven aan het ziekenhuis nadat ze ‘de afgelopen 10 jaar als vrijwilliger had gewerkt’.

“Geld speelde voor mij persoonlijk geen rol en heeft dat ook nooit gedaan, behalve in de mate dat ik het aan een goed doel kon schenken en daarmee hopelijk degenen die minder goed in staat zijn om zichzelf te verdedigen, kan helpen”, legde ze uit na haar splitsing in 2016 van Depp.

GRATIS ONLINE NFT CURSUS & CASHBACK BIJ NFT SECRETS CURSUS!
De razend interessante wereld van NFT Cryptokunst staat nooit stil. Schrijf je daarom in voor onze GRATIS NFT Cursus “Handelen in NFT’s en Crypto” op onze NFT Academy, waar non-fungible token experts je de laatste kneepjes uit het vak leren.

Op zoek naar een cursus die dieper in de materie duikt? Neem dan een kijkje op deze link. Bij het bestellen van deze cursus ontvang je tevens een Bol.com tegoedbon, NFT eBooks én Adobe Photoshop NFT Templates!

Meld je ook aan voor de NFT-Nieuwsbrief, want er komt veel meer (gratis) goeds aan!

.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!