Dadara’s Cryptogreyman. Een uniek experiment met een missie: het NFT-publiek aan de tand voelen om te achterhalen of digitale kunst kan opboksen tegen fysieke kunst. Hetzelfde object wordt namelijk tegelijkertijd ter verkoop aangeboden op twee platformen. BVA Auctions voor het fysieke kunstwerk en op Rarible voor de digitale NFT-variant. Benieuwd wat het gaat worden? Wij ook!

Update: De NFT heeft gewonnen!

De NFT heeft het gewonnen van de digitale versie: deze is voor 2.429 wETH verkocht; ruim 3 keer meer dan het fysieke exemplaar.

Over de Greyman. En Nederlandse kunst.

Zoals je vast wel zult weten staat Nederland bekend om grote namen binnen de kunstwereld. Dadara is hierin geen onbekende: zijn kunstwerk-karakter De Greyman is een leuke vogel in de bijt.

“Ik heb de Greyman gebruikt omdat ik begin jaren negentig een hele serie heb gemaakt van dat karakter met allemaal verschillende karakteristieke eigenschappen. The real O.G. – the real Original Greyman.” (Dadaratopia tegen h00manly)

Ondertussen loopt het fysieke kunstwerk voorop, en loopt de NFT achter. Maar voor hoe lang nog…? Verander de stand en bied mee op de NFT.

Dadara gaat verder: “Omdat dit project ook de waarde onderzoekt van de traditionele fysieke kunstwereld versus de nieuwe digitale het daarin ook mooi is om die oude figuur weer letterlijk in een nieuw jasje te steken – een (schijnbaar) digitaal crypto jasje, waarbij ook die handgeschilderde pixels dus weer spelen met het fysieke versus het digitale. Ik probeer in mijn projecten altijd meerdere lagen te leggen.

Zo is de Greyman ook op Burning Man geweest…

Naast het karakter zelf heeft Dadara ook een negen meter hoge Greyman, genaamd “Statue of No Liberty” gecreëerd:

The Dutch NFT Art Community on Facebook and Discord

GROEI MET ONS MEE EN JOIN DE ONLINE NFT COMMUNITY!

Word Lid van de grootste Nederlandstalige Dutch Art NFT-community op Facebook! (Klik hier). Join ook onze Discord NFT Channel via deze link.

In times when governments spend billions on preventing banks from falling, but those same governments are cutting back drastically on the Arts artist Dadara started his own Bank – the Exchanghibition Bank.

Interessant? Deel dit artikel met je vrienden!